Maurice zoomt in! (celebs in close-up)

Vrouwelijke celebs kijken wel beter uit!

Soms vallen de dingen heel mooi samen. Zo werd de sexy Cheryl Cole afgelopen dinsdag tijdens de uitreiking van de Glammies, een initiatief van het tijdschrift Glamour, verkozen tot Woman of the Year. Cole, die onlangs de scheidingspapieren tekende om officieel van haar hubby, Chelsea-voetballer Ashley Cole te scheiden, zal volgens welingelichte bronnen zaterdag een groot feest geven om haar scheiding te vieren. Nota bene op de dag dat Engeland, met Ashley Cole in de basis, zijn eerste wedstrijd tijdens de WK speelt tegen de VS. Hubby Cole bleek er diverse buitenechtelijke relaties op na te houden wat, zoals te doen gebruikelijk bij celebs, via de pers uitlekte en in februari dit jaar tot een breuk in de relatie leidde. Ik herhaal hier de vraag van mijn collega columnist mevrouw Hendrix nog maar eens even: “wat bezielt al die schuinsmarcherende celeb-mannen toch?“ Zeker in het geval van de sexy Cheryl Cole moet ik het antwoord daarop schuldig blijven.

Bijna tegelijkertijd publiceert de pers over Jacob Zuma, de polygame president van Zuid-Afrika, die één van zijn vrouwen heeft weggestuurd omdat ze overspel zou hebben gepleegd met één van zijn lijfwachten. De vraag die mij daarbij te binnen schiet is: “Wat bezielt al die schuinsmarcherende vrouwen toch?” Zuma zelf is weliswaar vijf keer getrouwd, heeft momenteel drie vrouwen en een verloofde en heeft toegegeven regelmatig buitenechtelijke relaties te onderhouden, maar toch, wat bezielt zo’n vrouw? Oké, Zuma is geen hunk en niet echt een celeb in de ware betekenis van het woord. Maar waarom zet je een relatie met de president op het spel voor een flirt met zijn lijfwacht? Waarschijnlijk denken jullie nu dat ik hier een slecht voorbeeld aanhaal bij gebrek aan beter, maar niets is minder waar. Wat te denken van Angelina Jolie, die in januari dit jaar haar Brad Pitt zou hebben bedrogen met een dialectcoach tijdens de filmopnames van “Salt”. En Fergie, de Black Eyed Peas-zangeres die openlijk toegaf in therapie te zijn geweest om haar drang tot overspel met mannen zowel als vrouwen onder bedwang te krijgen. Ik bedoel maar…

Op de site goedgevoel.be viel al september vorig jaar het volgende te lezen. “Dat vrouwen ook niet vies zijn van overspel, is al langer bekend. Maar dat ze die slippertjes minder snel opbiechten en er beter mee weg komen is typisch vrouwelijk, aldus de Britse psycholoog David Holmes.” De vraag die wij onszelf en elkaar moeten stellen is dus niet wat al die schuinsmarcherende mannelijke en vrouwelijke celebs toch bezielt, maar hoe het komt dat die mannen hun buitenechtelijke escapades niet geheim weten te houden en vrouwen, blijkbaar, wel. Maar als daarop al een antwoord komt, dan kun je er vergif op innemen dat het van een man komt. Vrouwen kijken tenslotte wel beter uit!

Door Maurice Hengeveld

Over Maurice:

Maurice Hengeveld is geboren en woonachtig in Utrecht. Hij werkte geruime tijd in de commerciële verkoop als Account Adviseur bij een grote verzekeraar. Tevens was hij daar jarenlang schrijvend redactielid en cartoonist voor het personeelsmagazine en schreef artikelen zowel als columns. Voor commerciële verkoopmagazines schreef hij teksten en tekende cartoons en lange tijd verzorgde hij een wekelijkse column op het voormalige babybox.nl. Je raadt het al, Maurice is vader en wel van twee dochters. Momenteel oriënteert hij zich op een bestaan als freelance copywriter en werkt daarbij voor zeer uiteenlopende opdrachtgevers. Last but not least is hij schrijvend redactielid en cartoonist voor het ledenmagzine van GroenLinks Utrecht. Op Celeb.blog.nl schrijft Maurice columns waarin hij als kritische observator de wereld van celebrities op de hak neemt. Lees hier alle columns van Maurice voor Celeb.blog.nl.

Lees ook:Maurice zoomt in! (celebs in close-up)
Lees ook:Maurice zoomt in! (celebs in close-up)
Lees ook:Maurice zoomt in! (celebs in close-up)
Lees ook:Maurice zoomt in! (celebs in close-up)
Lees ook:Maurice zoomt in! (celebs in close-up)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>