Maurice zoomt in! (celebs in close-up)

KING OF DIVORCE?

Op 15 april las ik op celeb.blog in een kort bericht dat de 76 jarige televisiepresentator Larry King gaat scheiden van zijn 26 jaar jongere vrouw Shawn Engemann. Soi, dacht ik in eerste instantie, maar in het bericht viel ook te lezen dat het hier om King’s zevende scheiding gaat. Dat wekte dan weer mijn interesse. Wie heeft er sowieso op 76-jarige leeftijd nog zin in om te gaan scheiden? En dan, voor de zevende keer? Wat ligt daaraan ten grondslag? Hoe zit dat in elkaar? En zoals wel vaker blijkt bij het naspeuren van nieuws rond celebs viel het nog niet mee om van alle korte berichtjes een heel verhaal te maken.

Een artikel op Nu.nl bracht al direct aan het licht dat er mogelijk sprake is geweest van overspel aan de zijde van King. Nu.nl verwijst naar de Amerikaanse entertainmentsite TMZ, dat bekend maakte dat King zou zijn vreemd gegaan met zijn schoonzus, Shannon Engemann, zangeres en model van beroep. Mannelijke hormonen kunnen je zelfs op 76-jarige leeftijd dus nog behoorlijk in de problemen brengen. Of dat terecht is moet je overigens zelf maar beoordelen door eens op  www.shannone.com te kijken. Shawn zou achter het overspel zijn gekomen toen ze de rekeningen van King’s creditcards controleerde en ontdekte dat hij nogal wat cadeau’s had gekocht voor haar zus. Doorspeuren op tmz.com leerde me dat een bron, “intimately familiair wit the situation”, had verklaard dat King zelfs een auto van 160.000 dollar en voor tonnen aan sieraden van Cartier voor Shannon had gekocht. Tja, dat gaat een keer opvallen. Het verhaal zou al zo’n 5 jaar terug zijn begonnen en heeft geleid tot een langdurige strijd binnen de relatie, die zou zijn geëscaleerd na een hevige ruzie op 14 april tussen King en zijn vrouw in hun huis in Beverly Hills. Daarbij schoot mij direct de Tiger Woods affaire te binnen.

De, overigens net als Shawn bijzonder knappe, Shannon blijft het overspel hardnekkig ontkennen volgens tmz.com, maar geeft wel toe diverse dure cadeau’s van King te hebben gekregen, waaronder die nogal prijzige auto. Ze geeft daarbij aan dat King niet alleen zo genereus was ten opzichte van haar, maar ook ten opzichte van haar volledige familie. Hoewel de situatie voor de nodige spanning tussen de zussen Shawn en Shannon zorgt geeft Shannon aan onverminderd veel van haar zus te houden. De zoveelste celebrity soap die het Amerikaanse nieuws beheerst dus.

Larry King, die sinds al 1985 de televisieshow Larry King Live op CNN presenteert, trouwde op 19-jarige leeftijd voor het eerst in 1952 met zijn high-school liefje Freda Miller. Dat huwelijk duurde niet langer dan een jaar en werd op initiatief van wederzijdse ouders ontbonden. Daarna was hij kort getrouwd met Annette Kay, bij wie hij een zoon (Larry jr., 1961) verwekte, die hij pas voor het eerst ontmoette toen deze al in de dertig was. King’s derde vrouw was Alene Akens, een Playboy bunny in een van de Playboy nachtclubs. Met haar kreeg hij een tweede zoon (Andy, 1962) waarna het stel in 1963 uit elkaar ging. Al in datzelfde jaar trouwde King opnieuw, nu met Mary Francis Stuphin. Een huwelijk dat tot 1966 stand hield. King hertrouwde vervolgens Alene Akins, met wie hij een dochter kreeg (Chaia, 1969), om in 1972 opnieuw van haar te scheiden. In 1976 trouwde King zijn vijfde vrouw, Sharon Lepore, een wiskunde lerares en programma assistent, om in 1983 weer te scheiden. Vervolgens trouwde hij in 1989 met zakenvrouw Julie Alexander om 1 jaar later maar weer eens te scheiden. Het wordt bijna een saai verhaal op deze manier. Uiteindelijk trouwde hij zij zevende vrouw, Shawn Engemann in 1997 en bleef met haar dus 13 jaar getrouwd. Zij kregen twee zoons, Chance Armstrong in 1999 en Canon Edward in 2000.

Wie heeft meegeteld komt dus aan 7 huwelijken met 6 vrouwen waaruit in totaal 5 kinderen zijn voortgekomen. Voor een man van inmiddels 76 jaar geen slechte score, hoewel ik er zelf niet aan moet denken. En of King nou daadwerkelijk schuld heeft aan het stranden van zijn zevende huwelijk blijft onduidelijk, maar gezien zijn historie zou het me niet verbazen. In ieder geval zit er achter het korte bericht omtrent zijn laatste scheiding dus weer eens een opmerkelijk verhaal. Een record is het echter nog niet. Liz Taylor staat namelijk op het punt om op 78-jarige leeftijd haar negende huwelijk te beginnen. En dan ook nog eens met een 29 jaar jongere man. King heeft dus vooralsnog het nakijken.

Door: Maurice Hengeveld

Over Maurice:

Maurice Hengeveld is geboren en woonachtig in Utrecht. Hij werkte geruime tijd in de commerciële verkoop als Account Adviseur bij een grote verzekeraar. Tevens was hij daar jarenlang schrijvend redactielid en cartoonist voor het personeelsmagazine en schreef artikelen zowel als columns. Voor commerciële verkoopmagazines schreef hij teksten en tekende cartoons en lange tijd verzorgde hij een wekelijkse column op het voormalige babybox.nl. Je raadt het al, Maurice is vader en wel van twee dochters. Momenteel oriënteert hij zich op een bestaan als freelance copywriter en werkt daarbij voor zeer uiteenlopende opdrachtgevers. Last but not least is hij schrijvend redactielid en cartoonist voor het ledenmagzine van GroenLinks Utrecht. Op Celeb.blog.nl schrijft Maurice columns waarin hij als kritische observator de wereld van celebrities op de hak neemt. Lees hier alle columns van Maurice voor Celeb.blog.nl.

Lees ook:Larry King scheidt van zevende vrouw
Lees ook:Vrouw Larry King deed zelfmoordpoging
Lees ook:‘Ronan Keating gaat opnieuw trouwen’
Lees ook:17 jarige zoon Kirstie Alley gaat trouwen
Lees ook:Jesse James wil niet scheiden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>