Maurice zoomt in! (celebs in close-up)

Sneeuwwit(tstock)je en de prins

Tijd voor een sprookje. In de keiharde realiteit van vandaag de dag is een sprookje natuurlijk altijd welkom. Want hoewel ook in sprookjes vaak een felle strijd woedt tussen goed en kwaad, eindigen ze toch altijd met “… en ze leefden nog lang en gelukkig”. In de meeste sprookjes is daaraan dan een huwelijk vooraf gegaan, waarbij de prins niet zelden voor het gewone meisje kiest. Wat dan verbazend genoeg weer heel dicht bij de realiteit ligt. De voorbeelden liggen voor het oprapen.

Afgelopen week trof ik twee van zulke voorbeelden in de pers. Eerst was het prinses Victoria van Zweden (oké…een prinses kan ook), die voor de gewone man koos, haar personal trainer en sportschoolhouder Daniel Westling. Kort daarna maakte prins Albert II van Monaco zijn verloving met het gewone meisje Charlene Wittstock bekend. Wie zeg je? Wittstock? Nooit van gehoord? Nou, ik ook niet. Totdat het blije nieuws ook mij dus via de pers bereikte. Maar Wittstock, een beeldschone zwemkampioene van 32, blijkt al geruime tijd met Albert, de wat saai ogende prins van 52, te verkeren nadat ze elkaar in 2002 tijdens de Olympische Zomerspelen leerden kennen. Ze zag er ongetwijfeld prachtig uit, breedgeschouderd in haar strakke Speedo badpak met bijpassende badmuts en zwembril. En omdat Albert, in tegenstelling tot wat zijn uiterlijk doet vermoeden, toch al bekend stond als flierefluiter (net als zijn zussen Caroline en Stephanie overigens), greep hij de ontmoeting destijds ongetwijfeld met beide handen aan.

Zoals hij, volgens ingewijden, eerder al met beide handen ontmoetingen aangreep met onder meer Angie Everhart (actrice en voormalig fotomodel) en Claudia Schiffer (fotomodel en…inderdaad, actrice). En hoewel ooit werd beweerd dat hij homoseksueel was, maakte hij in 2005 bekend een zoon te hebben uit een slippertje met een stewardess. Kort daarna verscheen ook een dochter ten tonele die hij bij “een vrouw” uit Californië had verwekt. Actief baasje dus die Albert. Omdat het er met al die affaires lange tijd leek op leek dat Albert eeuwig vrijgezel zou blijven paste het Monegaskische parlement daarom in 2002, uit lichte paniek, de grondwet aan. Zo kon één van de zonen van Albert’s zussen aanspraak maken op de troon in het geval Albert zelf geen troonopvolger uit zijn prinselijk kruis zou weten te schudden.

Maar nu is er dus het gewone meisje Wittstock, geboren in Bulawayo/Zimbabwe, die in 2006 ineens aan de zijde van prins Albert verscheen tijdens de Grand Prix van Monaco en sindsdien steeds vaker met de prins werd gesignaleerd bij diverse officiële gelegenheden. Te mooi voor woorden haast, dat een sprookjeshuwelijk en kort daarna ongetwijfeld de geboorte van een eerstelijns troonopvolger dus in het verschiet liggen. En ze leefden nog lang en gelukkig lijkt ook hier het passende einde. Als Wittlock tenminste niet onvruchtbaar blijkt, want dan moet Albert zijn verloving of huwelijk wellicht nog verbreken. Net zoals zijn vader Rainier dat deed met de Franse actrice Gisèle Pascal, voordat hij trouwde met Grace Kelly. Maar laat ik het sprookje nou niet verprutsen.

Door Maurice Hengeveld

Over Maurice:

Maurice Hengeveld is geboren en woonachtig in Utrecht. Hij werkte geruime tijd in de commerciële verkoop als Account Adviseur bij een grote verzekeraar. Tevens was hij daar jarenlang schrijvend redactielid en cartoonist voor het personeelsmagazine en schreef artikelen zowel als columns. Voor commerciële verkoopmagazines schreef hij teksten en tekende cartoons en lange tijd verzorgde hij een wekelijkse column op het voormalige babybox.nl. Je raadt het al, Maurice is vader en wel van twee dochters. Momenteel oriënteert hij zich op een bestaan als freelance copywriter en werkt daarbij voor zeer uiteenlopende opdrachtgevers. Last but not least is hij schrijvend redactielid en cartoonist voor het ledenmagzine van GroenLinks Utrecht. Op Celeb.blog.nl schrijft Maurice columns waarin hij als kritische observator de wereld van celebrities op de hak neemt. Lees hier alle columns van Maurice voor Celeb.blog.nl.

Lees ook:Prins Albert gaat trouwen
Lees ook:Maurice zoomt in! (celebs in close-up)
Lees ook:Maurice zoomt in! (celebs in close-up)
Lees ook:Maurice zoomt in! (celebs in close-up)
Lees ook:Maurice zoomt in! (celebs in close-up)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>