Maurice zoomt in! (celebs in close-up)

WAZZUP BRITNEY?

Een op zijn minst opmerkelijk bericht las ik 3 dagen geleden op Celeb.blog. Britney Spears heeft Ashton Kutcher verslagen op Twitter. Spears had op dat moment 10.000 “followers” méér dan Kutcher en mag zich daarmee Twitter Queen noemen. Voor iemand wiens muzikale carrière al geruime tijd in het slop zit is dat natuurlijk een prettige opsteker. Spears reageerde dan ook blij verrast op het bericht en twitterde natuurlijk direct aan haar inmiddels 4.986.228 volgers dat ze heel gelukkig was met haar titel. Ze had blijkbaar niet echt iets anders te doen, iets waarvan ik meer twitteraars verdenk. Want wie twittert heeft al gauw een dagtaak aan het maken van tweets of het volgen van andermans tweets. Voor Spears geldt dat zeker, want wie op www.twitter.com/BritneySpears kijkt komt al gauw tot de conclusie dat ze doorlopend tweets de wereld instuurt. Moet ze niet eens een plaat opnemen of optreden of zo?

Twitter stelt al geruime tijd gebruikers in de gelegenheid korte berichtjes van maximaal 140 tekens op het internet te plaatsen om met iedereen te delen. Wie zich abonneert op de melding(en) van iemand anders wordt daarmee zijn of haar volger. Twitter is daardoor zonder twijfel de beste manier om te delen en te ontdekken wat er nu gebeurt. Dat is tenminste wat twitter.com beweert. En dat er een hoop mensen zijn die dat principe huldigen blijkt uit de immense populariteit van het medium. Twitteren is hot en wie twittert hoort erbij, waarbij ik overigens niets anders kan bedenken dan dat je dan hoort bij hen die delen en ontdekken wat er nu gebeurt. Mijns inziens is dat lang niet voor iedereen een noodzaak, maar de realiteit van twitteren doet vermoeden dat daar doorgaans anders over wordt gedacht. Want als Britney Spears al 4.986.228 “followers” heeft en Ashton Kutcher 4.950.138 en diens vrouw Demi Moore 2.720.000, dan ben ik er, gezien het grote aantal celebs wereldwijd, bang voor dat nagenoeg de hele wereldbevolking zijn dag doorbrengt met delen en ontdekken wat er zoal allemaal gebeurt in de wereld. En er gebeurt me momenteel wat in de wereld. Een bomaanslag in Rusland, Bouterse aan de macht in Suriname, het olielek in de Golf van Mexico, dalende beurskoersen, Europese hervormingsplannen en ga zo nog maar even door zeg. Genoeg om met z’n allen de hele dag door over te twitteren lijkt mij.

Niets van dat alles op de Spears account bij Twitter. Spears doorlopende berichtenstroom gaat met name over Spears zelf. Waar ze is, wat ze doet en dat “I like to take my boys on cardrives, and sing songs to them about Mary Poppins that I make up.” En bijna 5 miljoen mensen lezen dat dagelijks. In de tijd die het mij kost om deze column te schrijven verzenden Spears en Kutcher, Demi Moore, Cheryl Cole, Jesse James, Sarah Jessica Parker, kortom de hele “celeb.blog cast” tientallen tweets aan hun fans. Niet bij te houden toch? Al die details. Laat toch zitten al die nonsens zou ik je willen adviseren. Bezoek celeb.blog er ontdek de belangrijkste gebeurtenissen in celeb-land. Dat is al meer dan je aankunt. Of zeg ik nou rare dingen?

Door Maurice Hengeveld

Over Maurice:

Maurice Hengeveld is geboren en woonachtig in Utrecht. Hij werkte geruime tijd in de commerciële verkoop als Account Adviseur bij een grote verzekeraar. Tevens was hij daar jarenlang schrijvend redactielid en cartoonist voor het personeelsmagazine en schreef artikelen zowel als columns. Voor commerciële verkoopmagazines schreef hij teksten en tekende cartoons en lange tijd verzorgde hij een wekelijkse column op het voormalige babybox.nl. Je raadt het al, Maurice is vader en wel van twee dochters. Momenteel oriënteert hij zich op een bestaan als freelance copywriter en werkt daarbij voor zeer uiteenlopende opdrachtgevers. Last but not least is hij schrijvend redactielid en cartoonist voor het ledenmagzine van GroenLinks Utrecht. Op Celeb.blog.nl schrijft Maurice columns waarin hij als kritische observator de wereld van celebrities op de hak neemt. Lees hier alle columns van Maurice voor Celeb.blog.nl.

Lees ook:Charlie Sheen rekent zich rijk via Twitter…
Lees ook:Maurice zoomt in! (celebs in close-up)
Lees ook:Maurice zoomt in! (celebs in close-up)
Lees ook:Maurice zoomt in! (celebs in close-up)
Lees ook:Maurice zoomt in! (celebs in close-up)

1 Reacties // Reageer

One thought on “Maurice zoomt in! (celebs in close-up)

  1. Tom

    Beetje een late reactie maar serieus? Dit noemen jullie een journalist? Iemand die niet eens een snelle background check doet? Mevrouw Spears heeft vorig jaar een #1 hit gehad, de hoogst opbrengende tour onder vrouwen, lucratieve deals met Candies en Elizabeth Arden, heeft zojuist de serie Glee zijn hoogste kijkcijfers ooit gegeven en werkt momenteel an alweer haar 7de album. Oh, en ze verstuurd nauwelijks tweets…die tweets die jij opnoemde deed ze special voor een keer omdat ze #1 was…normaal stuurt ze een berichtje per week.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>