John Wilkinson, gitarist van Elvis Presley, overleden


photo credit: Carlos Varela
De vaste gitarist van Elvis Presley, John Wilkinson, is vrijdag op 67-jarige leeftijd overleden in zijn woning in Springfield, Missouri. Wilkinson leed al langer aan kanker.

John Wilkinson maakte zichzelf onsterfelijk door op 10 jarige leeftijd de kleedkamer van Elvis Presley binnen te vallen met de woorden: “Jij kan voor geen meter gitaar spelen, man!”. Het zou nog 13 jaar duren voordat de twee opnieuw elkaar ontmoeten, maar John Wilkinson speelt vanaf 1968 meer dan 1200 keer met The King, tot aan diens dood in 1977.

In 1989 werd Wilkinson getroffen door een beroerte, met als gevolg dat hij niet meer kon gitaarspelen. Het weerhield hem niet van optreden, maar hij ging door als zanger.

Priscilla en Lisa Marie Presley, de ex-vrouw en dochter van Elvis Presley, lieten aan de  familie Wilkinson weten met hen mee te leven: “John zal, net als de prachtige muziek die hij met Elvis maakte, voor altijd in ons hart leven.”

[Bron: Huffington Post]

Lees ook:Zsa Zsa Gabor zet haar huis te koop
Lees ook:Michael Jackson verdiende sinds overlijden 70 miljoen euro
Lees ook:Whoopi Goldberg treurt niet om moeder
Lees ook:Win Rock Around the Clock
 boek en 4 CD’s
Lees ook:Michael Jackson het meest gedraaid in 2009

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>