Michael Jackson het meest gedraaid in 2009

De muziek van André Hazes en Michael Jackson was in 2009 het meest te horen op de radio. Beide artiesten namen voor het eerst de koppositie van de lijst van Meest Gedraaide Artiest Nationaal / Internationaal in.
Dit blijkt uit het overzicht dat jaarlijks wordt gepubliceerd door SENA, de organisatie die de naburige rechten van artiesten en producenten regelt.

De lijst wordt samengesteld aan de hand van de draaigegevens van radiostations, waarbij nauwgezet wordt geregistreerd welke artiest en welk repertoire er dagelijks op de verschillende zenders te horen is.

Het voortijdige overlijden van Michael Jackson zorgde voor een boost in airplay van zijn muziek. Madonna, die in 2008 nog de meest gedraaide buitenlandse artiest was, bekleedt nu de 9e positie. In totaal kent de lijst in 2009 zes nieuwe binnenkomers: Michael Jackson, Adele, Kings of Leon, Beyoncé, Jason Mraz en Elvis Presley. Zie de volledige lijst van meest gedraaide Nederlandse artiesten bij onze collega van nlpop.blog.nl.

Top 10 Meest gedraaide artiesten Internationaal 2009

2009 2008
01 Michael Jackson
02 Coldplay 06
03 Adele
04 U2 03
05 Robbie Williams 07
06 Kings of Leon
07 Beyoncé
08 Jason Mraz
09 Madonna 01
10 Elvis Presley

Lees ook:John Wilkinson, gitarist van Elvis Presley, overleden
Lees ook:Win Rock Around the Clock
 boek en 4 CD’s
Lees ook:Zes Grammy’s voor Beyoncé
Lees ook:Adele houdt van haar vetrolletjes
Lees ook:Lisa Marie Presley ‘gebroken’ door Michaels dood

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Michael Jackson het meest gedraaid in 2009

 1. Laatbloeier

  Dat gaat altijd zo als een artiest overlijdt, maar Michael Jackson is altijd een geniale artiest geweest. Door de (valse)beschuldigingen en alle mediasensatie is zijn muziek in de vergetelheid geraakt, maar nu hij er niet meer is hebben veel mensen hem weer ‘teruggevonden’.

    /   Reply  / 
 2. darinka

  Nou het klopt wat hier boven staat dat het zo is over de artiesten,maar ik vind het heel erg triest dat een goede zanger moet eerst gaan voordat iemand zijn waarde gaat warderen en als het aan mij liegt mag de muziek van michael jackson iedere dag gedraait worden,niet alleen dat ik van michael hou maar om zijn successen die hij al die tijd heeft geboekt.
  Michael Jackson hebben de media en hoop andere mensen (VALS) beschuldigd en ondanks dat alles blijft MJ een meest liefste en humanitere artiest alle tijden ooit,dat staat vast,Michael jij bent de beste en ik hou van je,ik mis je.LOVE for Michael…

    /   Reply  / 
 3. Laatbloeier

  Inderdaad Darinka, het is erg genoeg dat hij eerst moest overlijden om weer gewaardeerd te worden. Hij had veel beter verdiend.
  En in de lijst van humanitaire artiesten staat hij ook bovenaan.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>