Michael Jackson verdiende sinds overlijden 70 miljoen euro

photo credit: joannapoe

Kassa voor de erven van Michael Jackson.

Sinds zijn dood op 25 juni heeft de King of Pop al 70 miljoen euro in het laatje gebracht.

Dat hebben de financieel beheerders van de zanger vrijdag bekendgemaakt.

Het geld is grotendeels afkomstig van de toegenomen platenverkoop, een filmdeal en van merchandisingcontracten. De verwachting is dat de inkomsten tegen het einde van dit jaar verdubbeld zullen zijn. Recentelijk zijn er namelijk een aantal deals gesloten voor onder meer een peperduur fotoboek, herdenkingsmunten en schoolspullen.

Advocaat John Branca, medebeheerder van Jacksons nalatenschap in een interview met de Los Angeles Times: ‘Deze erfenis zal records breken, dat is wel duidelijk. Elvis’ erven verdienen 38 miljoen euro per jaar, maar Jackson zal dit zeker overtreffen’.

Verrassend genoeg is Kurt Cobain de popster die tot nu toe na overlijden het meeste geld heeft opgebracht. Sinds zijn zelfmoord in 1994 heeft de zangers nalatenschap ruim 524 miljoen euro opgeleverd. Elvis Presley (overleden in 1977) komt daar achteraan met 419 miljoen euro. John Lennon (gestorven in 1980) verdiende sinds zijn dood 164 miljoen.

Voor de familie Jackson is te hopen dat het met Michael Jackson niet dezelfde kant opgaat als met Bob Marley. De inkomsten van de in 1981 overleden reggaezanger zijn door de massale uitgave van bootlegs blijven steken op 28 miljoen euro.

Lees ook:Steeds minder schulden voor Michael Jackson
Lees ook:John Wilkinson, gitarist van Elvis Presley, overleden
Lees ook:Jermaine Jackson gaat Michael’s leven beschrijven
Lees ook:Michael Jacksons testament is onthuld
Lees ook:Gisele Bündchen is het rijkste model

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>