Afgeluisterde Albert Verlinde doet aangifte tegen BNN

HearCreative Commons License photo credit: santian

Vorige week kreeg Albert Verlinde een Gouden Oor uitgereikt door Sophie Hilbrand. Wat hij niet wist, is dat de prijs afluisterapparatuur bevatte.

Dat werd hem later pas verteld.

De RTL-presentator is hierover zo verontwaardigd dat hij aangifte bij de politie heeft gedaan.

Verlinde kreeg de Gouden Oor van het BNN-programma VOC (Verbond van Ongeleide Correspondenten). Woensdag liet de omroep weten dat de prijs eigenlijk een ‘afluisteroor’ is.

Parkeergarage
Met het afluisteren van de presentator wil VOC ‘aankaarten in hoeverre je je kunt mengen in het leven van bekende mensen’, aldus een woordvoerder van BNN. Het idee zou zijn ontstaan nadat RTL Boulevard de beelden van een zoenende Yolanthe en Wesley in een Amsterdamse parkeergarage uitzond.

Afluisteroor
De opnames van het ‘afluisteroor’ wilde BNN in eerste instantie vrijdag tijdens VOC laten horen. Verlinde heeft aangegeven dat hij daar niet mee akkoord gaat en is naar de politie gestapt. Hij sleept zowel de jongerenomroep als presentatoren Sophie Hilbrand en Filemon Wesselink voor de rechter.

Verboden
Zijn man Onno Hoes laat op Twitter weten: Albert doet nu mede namens mij officieel aangifte tegen bnn. straks persverklaring. schande van nota bene gesubsidieerde omroep!’. Een uur later voegt de VVD-gedeputeerde daaraan toe: ‘Afgeluisterd worden in eigen huis, schande!!’. ‘

Zelfs verklaart een verontwaardigde Verlinde: ‘Dit overstijgt een grap. Je mag mensen niet zonder medeweten afluisteren in de besloten sfeer. Dat is bij wet verboden. Ik ben echt boos en neem het ze zeer kwalijk.’

Toestemming
Een woordvoerster van BNN verklaart dat de zender nog nadenkt of zij de gewraakte opnames zullen uitzenden. Volgens de RTL-presentator is dat echter niet de reden dat hij naar de politie is gestapt. ‘Het gaat er niet om of het wel of niet wordt uitgezonden, het gaat er om dat je niet zonder toestemming mensen mag aftappen’.

Sophie
Vorige week vrijdag werd de Gouden Oor aan Albert verlinde uitgereikt. Sophie Hilbrand verscheen speciaal hiervoor in de uitzending van RTL Boulevard. De presentator kreeg de prijs volgens haar omdat hij zijn oor altijd zo goed te luister legt.

News of the World
Met deze actie lijkt VOC voort te borduren op het nieuws dat vorige week over News of the World naar buiten kwam. De  boulevardkrant bleek in de jacht naar scoops jarenlang duizenden Britse beroemdheden te hebben afgeluisterd.

Actrice Gwyneth Paltrow, model Elle MacPherson, acteur Jude Law, zanger George Michael en de Londense burgemeester Boris Johnson zouden hier onder anderen het slachtoffer van zijn.

Bekijk hier een video over hoe BNN het afluisterapparaat heeft gemaakt.

De uitzending van VOC is vrijdag te zien op Nederland 3, 21.25 uur.

Lees ook:Verlinde-tapes toch door BNN uitgezonden
Lees ook:BNN mag Verlinde-tapes niet gebruiken
Lees ook:Peter van der Vorst en Albert Verlinde in catfight beland
Lees ook:Peter van der Vorst ligt wakker van Albert Verlinde
Lees ook:Sophie Hilbrand is bevallen!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Afgeluisterde Albert Verlinde doet aangifte tegen BNN

  1. Nico Mandersloot

    Ik vind het een aanslag op de privacy.
    Het is heel anders, dan wanneer je een interview verwoordt en publiek maakt.
    Ik vind dit een goedkope grap.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>