Verlinde-tapes toch door BNN uitgezonden

TopHits09Creative Commons License photo credit: cassettes

Albert Verlinde kan zijn advocaat alvast weer bellen.

BNN heeft besloten om vrijdagavond een gedeelte van de opnamen die bij de presentator thuis zijn gemaakt op tv uit te zenden.

Volgens een woordvoerder van de jongerenomroep zullen alleen die delen te horen zijn waarvoor Verlinde toestemming heeft gegeven.

Betreuren
BNN laat verder weten dat de opnamen van de echtgenoot van de RTL-presentator niet worden uitgezonden. Onno Hoes is gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant. De zender zegt het te betreuren dat hij bij de affaire betrokken is geraakt.

Afluisteroor
Sophie Hilbrand en Filemon Wesselink vertelden Verlinde woensdag dat de prijs die hij vorige week vrijdag van hen had ontvangen afluisterapparatuur bevatte. De opnamen die zij hadden gemaakt met dit zogeheten ‘afluisteroor’, wilden zij vrijdag gebruiken voor hun programma VOC.

Nadat hij van de eerste schrik bekomen was gaf de showbizzdeskundige toestemming voor uitzending. Dit moment is door BNN op video vastgelegd.

Bekijk hier het moment:

Kort geding
Een dag later kwam Verlinde echter op zijn uitspraak terug. Samen met Hoes deed hij aangifte tegen Hilbrand, Wesselink en BNN wegens inbreuk op privacy.

Ook spande het stel een kort geding aan tegen de omroep om al het materiaal dat is opgenomen terug te krijgen. De ruwe geluidsopnames hebben zij reeds ontvangen, maar Verlinde eist ook het gemaakte beeldmateriaal op.

De zaak dient vrijdagmiddag in Amsterdam. Of de RTL-presentator in de rechtbank zal zijn, is onbekend.

VOC is vrijdag te zien op Nederland 3, 21.25 uur.

Lees ook:BNN mag Verlinde-tapes niet gebruiken
Lees ook:Afgeluisterde Albert Verlinde doet aangifte tegen BNN
Lees ook:Filemon Wesselink wordt vader!
Lees ook:Albert Verlinde heeft spijt van Katja
Lees ook:‘Paul de Leeuw razend op Albert Verlinde’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>