President Obama reageert aangeslagen op drama Connecticut

President Obama was duidelijk aangedaan, toen hij vanavond een persconferentie gaf naar aanleiding van de gebeurtenissen in een basisschool in Connecticut waarbij 20 kinderen en 6 volwassenen omkwamen.

De president liet weten dat hij iedere keer als hij nieuws krijgt over een dergelijke schietpartij, niet reageert als president maar als ouder. En dat was helemaal vandaag het geval, zo zegt hij tijdens zijn persconferentie. “Het merendeel van de slachtoffers waren prachtige kinderen, tussen de 5 en 10 jaar oud.” In de video is te zien hoe President Obama na deze woorden tranen wegslikt. Het valt even stil en hij heeft even een paar seconden nodig alvorens hij zijn eigen stem weer voldoende vertrouwt om door te gaan.

Ik ben geen grote fan van president Obama…nooit echt geweest, maar ik kan met een gerust hart zeggen dat zijn reactie vanavond na die afgrijselijke gebeurtenissen op de Sandy Hook Elementary School in Connecticut, diepe indruk op mij maakte. Ongetwijfeld zullen er cynici opstaan die zeggen dat dit gerepeteerd is of gespeeld en nu eenmaal bij zijn taak hoort. Maar ik zag bij President Obama, wat ik zelf voelde als ouder: een oprecht afgrijzen. De realisatie dat dit zo willekeurig is dat dit ook onze eigen kinderen kan overkomen. En dat je deze pijn niemand toewenst. Emotioneel en aangeslagen vertelde hij verder dat Michelle en hij vanavond zullen doen wat iedere ouder zal doen vanavond: de kinderen een extra knuffel geven en ze vertellen hoeveel ze van ze houden.

Voor wie echt geen idee heeft waarover deze persconferentie gaat:
Op een basisschool in Connecticut, Sandy Hook Elementary School, heeft Adam Lanza, een 2o-jarige zoon van een van de leerkrachten, een afschuwelijk drama aangericht. Na een ruzie met het hoofd van de school-waar op dat moment 456 kinderen aanwezig waren- zou Adam Lanza om zich heen zijn gaan schieten. Omdat de intercom was aangezet, kon de hele school horen wat er gebeurde in het kantoor van de schooldirecteur. Het lijkt er nu op dat sommige leerkrachten hierdoor de kans kregen om snel te handelen. Sommigen sloten de deuren van klassen, anderen probeerden om kinderen veilig weg te krijgen uit de school.  Dit zou menig leven gered hebben. Maar toch is het aantal dodelijke slachtoffers op zijn minst 26, waarvan 18 kinderen. Adam Lanza is overleden. Onduidelijk is nog of hij zelfmoord heeft gepleegd of dat de politie hem heeft neergeschoten. In eerste instantie maakte de pers abusievelijk melding van een 24-jarige Ryan Adams. Naar nu blijkt is hij de oudere broer van Adam.

Meer daarover lees je hier.

Lees ook:Sterren reageren op schietpartij basisschool in Connecticut
Lees ook:Beyoncé straalt bij inauguratie President Obama
Lees ook:Bill Clinton buigt voor Barack Obama
Lees ook:Clint Eastwood maakt uitglijder, President Obama tweet passend antwoord
Lees ook:De ‘Obama-rover’ is gepakt!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>