Sterren reageren op schietpartij basisschool in Connecticut

Op een basisschool in Connecticut, Sandy Hook Elementary School, heeft Adam Lanza, een 20-jarige zoon van een van de leerkrachten, een afschuwelijk drama aangericht. Na een ruzie met het hoofd van de school-waar op dat moment 456 kinderen aanwezig waren- zou Adam Lanza om zich heen zijn gaan schieten. Omdat de intercom was aangezet, kon de hele school horen wat er gebeurde in het kantoor van de schooldirecteur. Het lijkt er nu op dat sommige leerkrachten hierdoor de kans kregen om snel te handelen. Sommigen sloten de deuren van klassen, anderen probeerden om kinderen veilig weg te krijgen uit de school.  Dit zou menig leven gered hebben. Maar toch is het aantal dodelijke slachtoffers op zijn minst 26, waarvan 18 kinderen. Adam Lanza is overleden. Onduidelijk is nog of hij zelfmoord heeft gepleegd of dat de politie hem heeft neergeschoten. [update:]In eerste instantie meldde de politie dat de dader de 24 jarige Ryan Lanza zou zijn. Dit blijkt echter de oudere broer van de 20-jarige Adam te zijn. 

De eerste berichten zijn sowieso af en toe conflicterend en het is nog niet geheel duidelijk wat zich heeft afgespeeld. In Hoboken, New Jersey, zou het lichaam gevonden zijn van de vader van Adam en Ryan Lanza, zo meldt WYKC.  Volgens CNN zou het echter gaan om de oudere broer van de schutter, Ryan. Maar Ryan wordt op dit moment verhoord door de politie, zo meldt Huffington Post.  Bij een eerste snelle blik rondom het huis van de moeder van de Lanza’s in Newtown, Connecticut, heeft de politie een lichaam zien liggen in het huis. Het vermoeden bestaat dat dit om zijn moeder zou gaan, Nancy Lanza. Andere media melden echter dat zijn moeder onder de slachtoffers zou zijn op de Sandy Hook Elementary School. De ouders leefden gescheiden. Alvorens de politie het huis kan betreden, moet er echter onderzocht worden of er explosieven geplaatst zijn.

Er zijn twee wapens gevonden bij het lichaam van AdamLanza in de school: een Glock -een standaard politie wapen- en een Sig Sauer -een standaard Secret Service wapen. Beide zijn kostbare wapens die hij legaal kon kopen. Een automatisch wapen werd in zijn auto gevonden.

Op Twitter proberen celebrities uit alle macht grip te krijgen op het drama dat zich afspeelde in Connecticut. Daarnaast wordt op Twitter het drama aangegrepen om de discussie aan te wakkeren over de wapenwetten in de US. En of het nu niet eens tijd wordt om de wapenwetten aan te scherpen. Hieronder een samenvatting. In een apart artikel staat de reactie van President Obama op de gebeurtenissen in Connecticut.

Khloe Kardashian
: I am sick to my stomach. 18 children and 9 adults lives were stolen today. I’m so sorry for the sadness and pain this has caused. PRAY
Ian Somerhalder: We are sad.Our hearts,thoughts&help are w/you.Im so sorry to all affected by this.So sorry.May all thelove in the world hug you in this time
Christina Applegate: There are just no words. Only sorrow. We are all shedding tears today for those families.
Hilary Duff: Oh my.I am shocked.Heartbroken.Devastating news about this elementary school
Mia Farrow: Gun control is no longer debatable- it’s not a ‘conversation’- It’s a moral mandate. ‘
Piers Morgan: Don’t just mourn these poor dead children America – get angry and do something to stop these senseless shootings happening.
Randy Jackson: Thoughts and prayers go out to those in Connecticut
Sophia Bush: My heart aches for Connecticut ….
Michael Moore: Only minutes away from pundits & politicians say, “This isn’t the time to talk about gun control.” Really? When is that moment?
Courteney Cox: Praying for Sandy Hook
Kevin Spacey: Just heard about the shooting in Connecticut. My thoughts go out to all who are dealing with this sad news.
Mark-Paul Gosselaar: Sending positive thoughts to the families at the school in Newtown, Connecticut.
Alyssa Milano: What the f*ck is wrong with people?

[bron: Gossip Cop]

Lees ook:President Obama reageert aangeslagen op drama Connecticut
Lees ook:Ingebroken bij 50Cent, inbreker verstopt zich in kast
Lees ook:Politie breekt ruzie op in huis Katherine Jackson
Lees ook:Lill Wayne nam altijd wapen mee naar school
Lees ook:Ashton Kutcher slachtoffer van vals 911 telefoontje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>