Jennifer Lopez neemt Nederlands nummer op

Jennifer Lopez, J Lo voor haar fans, is sinds kort wereldwijd ambassadrice van de Venus campagne van Gillette. De tv commercials die hier het gevolg van zijn, gingen vorig weekend in première op de Amerikaanse tv in de commercialbreaks bij de uitreiking van de Oscars. Met de zomer voor deur volgde al snel de rest van de wereld. Zo ook in Nederland, waar de commercial nu te zien is op de Nederlandse zenders. In het kader van deze campagne nam Jennifer Lopez een versie van Venus op. Korte versies hiervan zijn gebruikt voor de TV commercial. Het is nog onduidelijk of de full length versie op J Lo’s volgende album zal verschijnen.

Venus

Venus is wereldwijd Nederlands meest beroemde en gedraaide copyright. Het werd geschreven door Rob van Leeuwen, de gitarist van Shocking Blue. In 1969 en 1970 werd Venus in de versie van Shocking Blue de eerste echte wereldwijde nummer 1 hit voor Nederland en Shocking Blue. Er zouden nog een paar grote Shocking Blue successen volgen, waaronder Mighty Joe en Never Marry A Railroad Man. Hiervan werden destijds in Japan 1,5 miljoen singles verkocht. Toch bleef Venus wereldwijd de grootste hit voor Shocking Blue.

Venus is de enige song  in de geschiedenis  van de popmuziek die 3x nummer 1 werd in de USA: eerst in 1970 in de versie van Shocking Blue, daarna in 1981 als onderdeel van de Stars On 45 nummer 1 single, en nogmaals in 1986 in de uitvoering van Bananarama. Zowel Rob van Leeuwen als componist en Nanada Music als de muziekuitgever die de song exploiteert, zijn zeer verheugd met het feit dat Lopez Venus heeft opgenomen voor de Gillette campagne.

“Ik ben er natuurlijk erg blij mee dat zo’n grote ster Venus heeft opgenomen. Er zijn talloze covers van mijn song maar slechts een paar heel bijzondere waaronder die van Bananarama en nu na 41 jaar na mijn hit met Shocking Blue verschijnt er een cover van Jennifer Lopez. Dit is weer een nieuwe kraal aan de succesketting van Venus.” aldus Rob van Leeuwen.

Lees ook:Jennifer Lopez en Casper Smart uit elkaar
Lees ook:Jennifer Lopez eist 20 miljoen dollar van chauffeur
Lees ook:‘Jennifer Lopez gaat jureren voor American Idol’
Lees ook:Britney Spears nam “Telephone” van Lady Gaga op (luister hier!)
Lees ook:Mariah Carey vervangt Jennifer Lopez in jury American Idol

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>