Jonge miljonairs lijden onder crisis

Narrow targetgroupCreative Commons License photo credit: Jacob Bøtter

Ook jonge miljonairs hebben last van de recessie. Dat blijkt uit de  lijst van jonge miljonairs die Quote deze week publiceert.

Hierop staan de honderd rijkste Nederlanders onder de 40, die hun eigen kapitaal hebben vergaard. Hierop staan de honderd rijkste Nederlanders onder de 40, die hun eigen kapitaal hebben vergaard.

De nummer een van de lijst, investeerder David Slager (36) met een geschat vermogen van 300 miljoen euro, raakte bijvoorbeeld het afgelopen jaar ruim 87 miljoen euro kwijt.

Eyeworks-eigenaar Reinout Oerlemans bleek met 72 miljoen euro redelijk waardevast te zijn. Hij ging er slechts 8 miljoen op achteruit en staat op de derde plaats van de lijst.

Overigens loont het de moeite om een carrière in de topsport te beginnen. In de top tien staan maar liefst vier topsporters: de 32-jarige Antilliaanse honkballer Andruw Jones (52 miljoen) en de voetballers Ruud van Nistelrooy (32 jaar oud, 48 miljoen), Clarence Seedorf (33 jaar oud, 40 miljoen) en Marc Overmars (36 jaar oud, 36 miljoen).

Mocht het balgevoel te wensen overlaten, dan is zingen misschien een goed alternatief. Frans Bauer, die eerder deze week voor de vierde keer vader werd, is inmiddels goed voor een geschat vermogen van 15 miljoen euro. Hij staat hiermee op de 41e plaats. Jan Smit heeft in de afgelopen jaren zeven miljoen euro bijeen weten te zingen en komt  daarmee op nummer 89.

Guus Meeuwis is de hekkensluiter van de honderd rijkste en succesvolste zakenmannen en -vrouwen onder de 40 jaar. De Brabantse zanger is vijf miljoen euro waard.

De Nederlandse topmodellen Doutzen Kroes en Yfke Sturm hebben tot slot hun schoonheid in geld omgezet. De twee schoonheden staan respectievelijk op nummer 63 en nummer 95 met geschatte vermogens van 10 en 6 miljoen euro. Dat betekent dat Kroes er in het afgelopen jaar vier miljoen heeft bijverdiend, terwijl Sturms vermogen gelijk is gebleven.

De Quote Junior ligt vanaf donderdag in de winkel.

Lees ook:P. Diddy is rijkste hiphopper
Lees ook:Madonna best verdienende artiest
Lees ook:Oprah invloedrijkste beroemdheid
Lees ook:P. Diddy gooit 1 miljoen euro weg
Lees ook:Guus Meeuwis eist geld van Marco Borsato

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>