Guus Meeuwis eist geld van Marco Borsato

IMG_4710.JPGCreative Commons License photo credit: Yme Bosma

Het gaat niet goed met Marco Borsato.

De Rabobank rammelt aan zijn deur om de geleende miljoen van zijn bedrijf The Entertainment Group (TEG) terug te krijgen.

Diana Ross dreigt naar verluidt niet op te komen dagen als zij niet van te voren betaald wordt voor de Symphonica in Rosso-concerten.

En alsof dat nog niet genoeg ellende is, eist goede vriend Guus Meeuwis nu ook nog geld van hem.

Dat schrijft de Telegraaf zaterdag. Volgens een ingewijde zou Borsato de wanhoop nabij zijn. Hij slaapt slecht en heeft last van huilbuien.

Duimschroeven
Vooral aan de Rabobank zou de zanger een zware dobber hebben. Deze bank zou vijf miljoen euro in het noodlijdende bedrijf hebben zitten. Nu een faillissement dreigt, worden de duimschroeven steeds strakker aangedraaid om dit geld terug te krijgen.

Hoofdkantoor
Ook ABN Amro behoort tot de schuldeisers. Bij deze bank staat TEG voor zes miljoen in het krijt. Vastgoedbedrijf NedVast zou daarnaast nog ruim vier miljoen euro claimen, omdat de aandeelhouders het nieuwe hoofdkantoor van het entertainmentbedrijf niet kunnen betalen.

Diana Ross
RTL Boulevard meldde daarnaast vrijdag dat het doorgaan van de Symphonica in Rosso-optredens ook onzeker is. Diana Ross zou tot nu toe geweigerd hebben een interview te geven. En dat terwijl de concertenreeks al over zes weken plaats moet vinden. Albert Verlinde stelt dat een mogelijke verklaring hiervoor kan zijn dat de zangeres nog niet betaald is voor deze gig.

Guus Meeuwis
Hoewel ze volgens de Telegraaf al een miljoen euro voorschot heeft gekregen, zou de diva ook de rest van haar gage van te voren willen hebben. Geheel onterecht is dit niet. Het dagblad meldt dat zanger Guus Meeuwis nog altijd ruim een miljoen euro van TEG krijgt voor een reeks concerten die hij afgelopen juni in Heerenveen gaf.

Opdraaien
Bronnen binnen het bedrijf hebben tegenover de krant verklaard dat Borsato als privépersoon moet opdraaien voor de miljoenenschuld van TEG. Of de zanger bij een eventueel faillissement de borg van zes miljoen euro kan opbrengen zou niettemin erg onzeker zijn.

Muziekbedrijven
Op zijn villa in Blaricum zou een hypotheek van 2,7 miljoen euro rusten. Drie andere muziekbedrijven die hij bezit zouden een gezamenlijk vermogen van 3,5 miljoen euro hebben.

Borsato, Meeuwis en TEG wilden niet reageren op dit verhaal.

Lees ook:‘Marco Borsato’s bedrijf vraagt uitstel van betaling aan’
Lees ook:Guus Meeuwis begint eigen TEG
Lees ook:‘Guus Meeuwis blokkeerde reddingsplan Borsato’
Lees ook:Borsato ‘schouder aan schouder’ met Meeuwis
Lees ook:Symphonica in Rosso: twee concerten gaan door!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>