Cato van Ee: ‘Wat Doutzen heeft bereikt is wel heel bijzonder’

Al vijf jaar reist de 20-jarige Cato van Ee over de hele wereld voor haar modellencarrière.

Donderdag was ze even in Amsterdam, om daar tijdens de Prix de la Mode de Best Model Award 2009 in ontvangst te nemen.

Twee jaar geleden kreeg Doutzen Kroes dezelfde prijs.

Niet zo gek dus, dat van Cato wordt gezegd dat haar waarschijnlijk eenzelfde toekomst als haar beroemde collega  te wachten staat.

Zelfs ziet ze dat heel anders, vertelt ze ons vlak voor aanvang van de Prix de la Mode. ‘Wat Doutzen heeft weten te bereiken is natuurlijk wel heel bijzonder. Ik moet nog maar zien of ik dat ooit haal.’

Op haar vijftiende werd de frêle blondine in Bentveld ontdekt door haar kapper Vincent. ‘Hij zette me gelijk in de taxi naar een modellenbureau,’ herinnert Cato zich. Hoewel ze er dsetijds zelf niet zo veel heil in zag, kreeg ze direct een contract aangeboden bij het Amsterdamse Paparazzi Model Management.

Sindsdien reist ze de hele wereld over. ‘Ik heb in de afgelopen jaren zoveel gezien en zoveel gedaan. Dat ik die kansen heb gekregen, daar ben ik echt heel dankbaar voor,’ zegt ze stralend.

Dat ze heel wat in huis heeft, blijkt wel uit het rijtje opdrachtgevers die op haar indrukwekkende cv staat. Het zijn niet de minsten in de modewereld die bij haar aankloppen.

Zo liep ze de afgelopen tijd liep onder meer  shows voor Prada, Marc Jacobs, Louis Vuitton en Dolce & Gabbana. Daarnaast heeft ze geposeerd voor advertentiecampagnes van Calvin Klein Jeans, Seven for all Mankind, Trussardi en D & G-horloges.

Met een volle agenda in het verschiet (‘Morgen vlieg ik weer voor een shoot naar New York’) lijkt aan haar carrière voorlopig nog geen einde te komen.

Maar hoe haar toekomst er precies uitziet weet Van Ee niet. ‘Voorlopig wil ik gewoon blijven doen wat ik nu doe.  Dat bevalt me hartstikke goed. Ik zie wel wat de toekomst brengt.’

Ooit wil ze nog eens een studie volgen aan de New York University. ‘Verdiepen’, noemt ze dat zelf. Eigenlijk niet zo gek als je moeder wiskundige is en je vader een werktuigbouwkundige. ‘Maar de eerste jaren komt het daar zeker niet van. Ik ben nog zo jong, dat komt allemaal nog,’ zegt ze beslist.

Lachend sleurt ze vervolgens haar ouders Machteld Hulst en Bertrand van Ee mee voor de flitsende camera’s van het legertje persfotografen. Later, tijdens het in het ontvangst nemen van de Best Model Award 2009, dankt ze hen uitgebreid voor hun medewerking aan haar succes.

Internationaal topmodel of niet: een nuchtere Hollandse is ze in ieder geval gebleven!

Meer over Cato van Ee lezen? klik dan hier.

Lees ook:Patricia Paay had onenightstand met model (25)
Lees ook:Kim Kardashian is woedend
Lees ook:Sienna Miller in een bikini (foto’s)
Lees ook:Madonna kleedt Kelly Osbourne
Lees ook:Heeft Madonna Mercy gekocht?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>