Marco Borsato woensdag voor de rechter

IMG_4737.JPGCreative Commons License photo credit: Yme Bosma

Alsof hij nog niet genoeg ellende over zich heen heeft gekregen de afgelopen tijd, moet Marco Borsato woensdag ook nog voor de rechter verschijnen.

Ook TEG-collega’s Paul Brinks, Unico Glorie en Ajax-directeur Rik van den Boog moeten bij de Amsterdamse rechter op het matje komen.

Volgens de Telegraaf heeft de Rabobank deze juridische procedure aangespannen. De bank wil zo proberen de lening van 6,5 miljoen euro terug te krijgen die zij aan The Entertainment Group (TEG) heeft verstrekt. De aandeelhouders zouden op persoonlijke titel zijn gedagvaard en moeten daarom zelf voor de rechtbank verschijnen.

Anderhalf jaar geleden leende de Rabobank bij wijze van overbruggingskrediet ettelijke miljoenen aan TEG. Al snel bleek van terugbetaling niet of nauwelijks sprake te zijn. De voorgenomen verkoop van het artiestenbureau mislukte en de bedrijfsresultaten raakten steeds verder in het slop.

Om de lening mogelijk te maken zetten de vier heren destijds hun TEG-aandelen als onderpand in. Door het faillissement zijn deze echter niets meer waard. Borsato, Glorie, Brinks en Van den Boog stonden daarnaast elk voor driekwart miljoen euro garant. Afgelopen zomer kwam de bank al voor tweehonderdduizend euro bij de mannen opeisen. Borsato en Brinks wisten het beslag op hun huizen net op tijd op te heffen.

De Telegraaf meldt dat de persoonlijke garantstellingen opmerkelijk zijn, aangezien TEG in 2008 nog een waarde van zeventig miljoen euro zou hebben gehad. Blijkbaar had de Rabobank daar op dat moment aleen slecht gevoel bij en heeft zij daarom persoonlijke onderpanden geëist.

De tijd zal leren of de bank hier profijt van zal hebben…

Lees ook:Marco Borsato’s villa in beslag genomen
Lees ook:Guus Meeuwis eist geld van Marco Borsato
Lees ook:Marco Borsato weigerde reddingspoging TEG
Lees ook:‘Marco Borsato’s bedrijf vraagt uitstel van betaling aan’
Lees ook:Borsato ‘schouder aan schouder’ met Meeuwis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>