Jacksons verhoor over kindermisbruik uitgelekt (video)

Michael brilhoCreative Commons License photo credit: Rony Duarte

Er is een video vrijgekomen waarin Michael Jackson wordt verhoord over zijn vermeende kindermisbruik.

De zanger raakt hier zichtbaar geïrriteerd en zenuwachtig van.

In 1996 werd de zanger aangeklaagd door een aantal voormalig medewerkers van Neverland die hij ontslagen had. Omdat ze vonden dat zij onterecht hun baan hadden verloren, startten zij een civiele procedure tegen hem. In de aanklacht beschuldigden ze Jackson ook van kindermisbruik. Na een onderzoek werd hij uiteindelijk van alle aantijgingen vrijgesproken.

Verhoor
Michael Ring trad destijds op als advocaat van de werknemers. Als voorbereiding op de rechtszaak nam hij Jackson een verhoor af in het Four Seasons Hotel in New York. Een video-opname hiervan circuleert nu op het internet.

Bekijk hier de opname van het verhoor:


Schaamte
Op de tape is duidelijk te zien dat de vragen over zijn omgang met Jordy Chandler, Home Alone-ster Macaulay Culkin en Brett Barnes Jackson verschrikkelijk irriteren. Na het horen van de aantijgingen begint hij eerst te lachen, om vervolgens zijn handen in schaamte voor zijn gezicht te slaan.

Onschuldig
‘Wat je hoort zijn allemaal leugens’, stelt een wrevelige zanger. Als antwoord op een vraag over kindermisbruik, citeert hij een passage uit de bijbel: ‘Jezus zei van de kinderen te houden en te zijn zoals de kinderen – wees jeugdig en onschuldig, en puur en eerbaar.’

Verderop in de video benadrukt Michael Jackson geen homoseksuele gevoelens te koesteren. Ook stelt hij niet kunstmatig zijn huid te hebben gebleekt. ‘Ik ben er trots op zwart te zijn’, aldus de zanger.

Lees ook:Michael Jackson hield van zijn vader
Lees ook:‘Michael Jackson gebruikte ruim tien jaar heroïne’
Lees ook:Kinderen Michael Jackson maken lol op YouTube
Lees ook:Michael Jackson bezat apotheek aan medicijnen (foto’s)
Lees ook:Video: Kinderen Michael Jackson nemen Grammy in ontvangst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>