Madonna krijgt adoptierecht Mercy

6. Forbidden LoveCreative Commons License photo credit: Oscalito

Madonna mag de 4-jarige Marcy James mee naar huis nemen.

Dat heeft het Hogergerechtshof in Malawi vrijdag bepaald.

Hiermee gingen de betrokken rechters in tegen het oordeel van een lagere rechtbank. Die wees de adoptie begin april af omdat toekomstige ouders minstens achttien maanden in Malawi zouden moeten wonen voordat ze mogen adopteren.

President van de rechtbank, Lovemore Munlo, oordeelde echter dat met deze uitspraak slechts gehoor was gegeven aan de mediaberichten rondom de adoptieaanvraag.  ‘Voor ons is dit geen reden om Madonna de kans te ontnemen Mercy James te adopteren.’

‘Madonna heeft aangetoond dat ze dapper is. Dat ze Chifundo James wil adopteren getuigt van haar moed’, voegde Munlo hier nog aan toe. Volgens hem is Mercy ‘beter af is als ze wordt geadopteerd door ouders uit het buitenland die haar liefde zullen geven’.

Hij besluit zijn betoog dan ook met de woorden: ‘We geven Madonna toestemming om Mercy te mogen adopteren.’

Omdat er geen hoger beroep kan worden aangetoond tegen de uitspraak van het Hogergerechtshof, staat het nu vast dat het 4-jarige weeskindje naar Amerika verhuist.

Madonna’s advocaat verklaarde tegenover het persbureau Reuters dat de popster ‘dolblij’ is met de nieuwe uitspraak. ‘Ik heb net met Madonna gesproken en ze is erg opgewonden over het nieuws’, aldus Alan Chinula.

Mercy James is Madges vierde kind. Eerder adopteerde ze David Banda (3) uit Malawi. Uit haar huwelijk met Guy Richie heeft ze een zoon, Rocco (8). Haar dochter Lourdes, gekregen met personal trainer Carlos Léon, is twaalf jaar oud.

Lees ook:Madonna voor adoptie naar Lesotho
Lees ook:Madonna mag Mercy adopteren
Lees ook:Heeft Madonna Mercy gekocht?
Lees ook:Madonna’s Mercy James in Parijs
Lees ook:Mercy James gelijk naar Kaballah-meeting

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>