Dennis Hopper (74) overleden

2009 CineVegas Film Festival - Portraits - Day 5

De Amerikaanse acteur Dennis Hopper is overleden. Hij stierf thuis in California, in het bijzijn van vrienden en familie. Hij leed al enige tijd aan prostaatkanker. Hopper maakte in de jaren zestig en zeventig naam met films als ‘Easy Rider’ en ‘Apocalypse Now’. De acteur werd twee keer genomineerd voor een Oscar. Op de valreep kreeg hij eind maart nog een ster op Hollywood Boulevard.

Hopper had als tiener al veel kleine tv-rolletjes en een enkele bijrol, zoals met James Dean in ‘Rebel without a Cause’, op zijn naam staan, maar hij brak pas in 1969 door met Easy Rider. De basis voor de film was gelegd met ‘The Trip’ van B-film-regisseur Roger Corman, waarin Hopper samenwerkte met de beginnende acteurs Jack Nicholson en Peter Fonda. Samen met hen maakte hij als regisseur en hoofdrolspeler de roadmovie.

Na het succes van ‘Easy Rider’ ging het een tijd bergafwaards met Hopper. Hij gebruikte veel drugs en scheidde twee keer in twee jaar. Naast succes op het witte doek was Hopper ook een gerenommeerd kunstenaar. Hij schilderde, fotografeerde en was beeldhouwer. Vooral zijn portretten uit de jaren zestig werden bekend. In 2001 exposeerde hij nog in het Stedelijk Museum in Amsterdam.

De laatste maanden van zijn leven haalde Hopper vooral de tabloids met de scheiding van zijn vijfde vrouw Victoria Duffy. Hopper beschuldigde haar van diefstal en zei dat zij zijn behandeling tegen kanker tegenwerkte.

Lees ook:Doodzieke Dennis Hopper wil scheiden
Lees ook:Ster op de Walk of Fame voor stervende Dennis Hopper
Lees ook:Brad Pitt koopt Nederlandse moderne kunst
Lees ook:Keira Knightley uit de kleren voor naaktportret
Lees ook:Jenny McCarthy’s Playboyfoto’s gelekt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>