Daniel Radcliffe terroriseert kinderen

Daniel Radcliffe‘s eerste film na Harry Potter wordt als te angstaanjagend beschouwd. Het regent klachten bij de Engelse Filmkeuring (British Board of Film Classification) over zijn film The Woman in Black. De horror film heeft dit jaar een dubieus record gevestigd met het meeste aantal klachten.

De Britse filmkeuring heeft dit jaar al 120 klachten ontvangen over de horror film. Dat is driemaal het aantal van de film waar vorig jaar het meest over geklaagd werd, zo meldt de Telegraph. The Black Swan, met in de hoofdrol Nathalie Portman, ontving toen 40 klachten. Batman: The Dark Knight, met Christian Bale kreeg in 2008 nog 300 klachten en voert daarmee de lijst aan van films met de meeste klachten in de laatste tien jaar.

De klachten schijnen vooral voort te komen uit een verkeerde verwachting die een film met Harry Potter ster, Daniel Radcliffe, wekt. De film heeft een 12A kwalificatie (kinderen onder 12 mogen alleen onder begeleiding van een volwassene), gelijk aan de laatste Harry Potter film, Harry Potter and the Deathly Hallows. In Nederland was The Woman in Black te zien voor 16 en ouder.

Veel filmbezoekers realiseerden zich niet dat The Woman in Black een horror film is, vooral niet als ze verzuimd hebben het boek van Susan Hill te lezen. The Woman in Black gaat over een geest die kinderen manipuleert en probeert de kinderen tot zelfmoord aan te zetten. In de engelse omschrijving van de film staat duidelijk te lezen dat de film in potentie verontrustend kan zijn voor jonge kinderen.

Oordeel zelf, is dit geschikt voor kinderen:

Lees ook:Daniel Radcliffe: van David Copperfield tot Harry Potter
Lees ook:Ellen Degeneres neemt kijkje in Harry Potter themapark
Lees ook:Harry Potter-acteur danst in onderbroek (video)
Lees ook:Harry Potter volgt balletles
Lees ook:Harry Potter And The Deathly Hallows Trailer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>