Elton John ondanks ophef toch naar Marokko

Elton John Plays Sydney
Een Marokkaanse islamitische partij wil voorkomen dat Elton John optreedt in hun land. De partij beweert dat Johns optreden homoseksualiteit in Marokko zou bevorderen. Ondanks de oproep reist John toch af naar het Noord-Afrikaanse land voor het Mawazine festival, schrijft het Franse persbureau AFP. De 63-jarige zanger wordt daarin gesteund door de festivalorganisatie. “Het concert afzeggen op basis van Johns seksuele voorkeur gaat tegen de waarden van het festival in”, zegt de artistiek leider van Mawazine.

“Wij nodigen artiesten uit op basis van hun liveshows en carrière. John is een van de beste zangers en componisten uit de huidige popwereld”, gaat de organisator verder. “Hij heeft veel fans in Marokko en zijn privéleven gaat ons niets aan.”

Het Mawazine festival vindt plaats van 21 tot 29 mei in Rabat. Elton is niet de enige die gaat optreden. Ook Julio Iglesias, B.B. King en Carlos Santana staan op het podium.

Lees ook:Elton John mag niet adopteren
Lees ook:Elton John wil Oekraïens kind adopteren
Lees ook:Elton John komt naar Scheveningen
Lees ook:Madonna vergeeft Elton John. Of toch niet?
Lees ook:Elton John noemt Madonna een kermis stripper

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>