Samuel Koch deels verlamd

 DUESSELDORF, GERMANY - DECEMBER 04: Samuel Koch jumps over a car during the 192th 'Wetten, dass ...?' show at the exhibition hall Dusseldorf on December 4, 2010 in Duesseldorf, Germany. During the first game candidate Samuel Koch was hit by the car falling over it and then hitting the ground with his face. After this serious accident in Europe s most widley watched TV prime time show called 'Wetten, dass...?', the entertainer and presenter Thomas Gottschalk decided to not continue the show. This is the first time in the over 20 year history of the show, that such a critical accident happened during the show. (Photo by Andreas Rentz/Getty Images)

Wetten Dass…? Kandidaat Samuel Koch is gedeeltelijk verlamd. Dat zeggen de artsen van de 23-jarige Samuel Koch.Toen hij uit zijn kunstmatige slaap werd gehaald, kon hij zijn benen en een deel van zijn armen niet meer bewegen. De Duitse artsen weten nog niet of en wanneer hij volledig zal herstellen. Volledig herstel lijkt sowieso onwaarschijnlijk.

Zoals het ernu uitziet, wordt de stuntman binnenkort opnieuw geopereerd. Daarna moet er meer duidelijk zijn. Wij leven met hem mee net zoals het team rondom de Liveshow. In Duitsland heeft de politiek vraagtekens bij dergelijke stunts gezet. Deze zouden veiliger of niet uitgevoerd moeten worden. Wat betreft dit voorval kunnen we ons daar wel iets bij voorstellen. De klap op de auto moet veel pijn hebben gedaan, maar de harde smakker die Samuel daarna op de grond maakte, heeft hem waarschijnlijk het letsel toegebracht dat hij nu heeft. Arme gast en dan ben je 23 jaar….

Lees ook:Wetten Das….? krijgt mogelijk een juridisch staartje
Lees ook:Samuel Koch heeft ledematen bewogen
Lees ook:Samuel Koch zal nooit meer normaal lopen
Lees ook:Waar waren de matten bij de stunt van Samuel Koch?
Lees ook:Samuel Koch is wakker en georiënteerd

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Samuel Koch deels verlamd

  1. sugar

    Ik denk niet dat die klap op de grond hem dit letsel heeft toegebracht. Als je goed kijkt op internet, filmt iemand vanuit het publiek deze stunt, en je ziet dan heel duidelijk dat Samuel tijdens zijn sprong een harde smak met zijn hoofd/nek maakt doordat hij het dak van de auto raakt.
    Ik vermoed dat hij daardoor buiten bewust zijn is geraakt, en misschien al letsel heeft opgelopen, want het lijkt aan de manier van zijn val te zien alsof hij al bewusteloos was.
    Hij valt neer als een rubbere pop, terwijl je je normaal toch probeert op te vangen, of je val probeert te breken ( vooral als stuntman) Samuel valt gewoon recht over, met een kromme rug en zijn armen omhoog in de lucht plat voorover neer..

    Vind het enorm triest! en ik hoop dat hij spoedig zal herstellen, alhoewel ik bang ben, dat hij niet zal herstellen.

      /   Reply  / 
    1. Hans Vinck

      Ik heb afgelopen zaterdag ook gekeken, ik was er kapot van. In luttele seconden is het leven van een 23-jarige sportman volledig verwoest. Er vergaat sinds het ongeluk geen minuut, zonder dat ik aan hem moet denken, zo’n indruk heeft dit alles op me gemaakt; ik vind het echt verschrikkelijk.
      Ik bid en blijf ook hopen, dat alles enigzins goed komt.
      Samuel heeft in elk geval een groot voordeel; hij was voor het ongeluk in topconditie en dat wil nog wel eens positief uitwerken tijdens revalidatie.
      Ik hoop in elk geval, dat hij de moed niet laat zakken en dat hij niet opgeeft….

        /   Reply  / 
  2. Marcel Bas

    Ik keek die avond rechtstreeks naar de gebeurtenis. Gottschalk proebere zo goed en zo kwaad als het kon iets aaneen te babbelen. Uiteindelijk zonden ze muziekhoogtepunten uit enkele jaren Wetten.. Dass? uit.

    Ik blijf het vreemd vinden dat Koch niet eens probeerde zijn val te breken toen hij neersmakte. Het leek er op het eerste gezicht op dat de smak op de grond hem de nek bezeerde. Misschien gebeurde dat dan ook, maar tijdens de sprong ging er iets mis. Misschien bezeerde hij tijdens de koprol al zijn nek. Of kreeg hij tijdens de stunt een flauwte.

      /   Reply  / 
  3. Vervelend

    Don’t play the game, if you don’t want the pain!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>