Reinout Oerlemans komt terug naar Nederland

Broken by the frostCreative Commons License photo credit: annemarievanl.

Het leek zo’n mooie droom: de rechtenstudent die ooit begon als lekker ding in Nederlands eerste soap, zou het met zijn televisiebedrijf gaan maken in Amerika.

Maar na ruim een jaar keert Reinout Oerlemans terug naar Nederland omdat zijn plan niet van de grond komt.
Oerlemans verhuisde met zijn gezin in de zomer van 2008 naar de Verenigde Staten.

Vanuit daar zou hij leiding geven aan zijn internationaal georiënteerde televisiebedrijf Eyeworks. De bedoeling was om wereldwijd voet aan de grond te krijgen. Om dat te bewerkstelligen zou hij minimaal drie jaar aan de andere kant van de oceaan blijven.

‘We hebben bij mijn vertrek een duidelijke doelstelling omschreven’ vertelt de producent. ‘We wilden ons Amerikaanse bedrijf laten doorgroeien van een reality-producer voor de Amerikaanse markt tot een allround entertainment producer met oog voor de wereld.’

Maar hoewel het bedrijf groeit, zit de financiële crisis de expansie tegen. Daarom keert Oerlemans met zijn gezin voorlopig terug naar Nederland. ‘Gelukkig hebben we inmiddels heel wat kunnen bereiken’, verklaart hij nuchter.

Eyeworks boekte het afgelopen jaar succes met onder meer de reality-series Octomom en Obese en de gameshow Heads or Tails. Of de plannen op een later moment zullen worden hervat, is niet bekend. De Amerikaanse tak gaat in ieder geval vanaf 1 januari 2010 als Eyeworks USA verder.

Lees ook:Reinout Oerlemans: ‘Huwelijk onder druk’
Lees ook:Daniëlle Oerlemans bevallen van dochter
Lees ook:Courtney Loves creditcard is maxed out
Lees ook:Jeetje, hier woonde Reinout Oerlemans… (foto’s)
Lees ook:Carice van Houten uit de kleren in nieuwe clip Kane

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>