Brüno naakt op GQ, homoactivisten verontrust

Sacha Baron CohenCreative Commons License photo credit: Joe Shlabotnik

Als Sacha Baron Cohen (alias Borat, alias Brüno) iets doet, geeft hij zich ook helemaal. Soms zelfs letterlijk.

Een paar weken terug landde hij nog met zijn achterwerk in het gezicht van Eminem. Nu staat hij naakt op de cover van de GQ.

Het Amerikaanse magazine staat deze maand geheel in het teken van comedy. En wie kan er dan beter op het omslag prijken dan een gebruinde Brüno met zijn geblondeerde lokken?

Brüno, het nieuwste typetje van de acteur Sacha Baron Cohen, is zogenaamd een homoseksuele modereporter uit Oostenrijk. Geheel naakt staat de olijk lachende komiek op de cover van het julinummer van GQ.

Bekijk hier de trailer van Brüno:


Homofobie
Amerikaanse homoactivisten hadden liever iemand anders op de omslag gezien. Zij zijn bang dat de verwijfde Baron het stereotype over homoseksuelen zal versterken, net op het moment dat steeds meer staten in Amerika toestemming voor het homohuwelijk geven.

‘We geloven best dat filmmaatschappij met de beste intenties deze film heeft gemaakt. Satire in deze vorm kan homofobie tegengaan. Maar het kan ook iemands ongemak met onze groep mensen vergroten’, verklaart Rashad Robinson, directeur van Gay and Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD).

Volgens de producent van Brüno, Universal Studios, is het juist de bedoeling om met deze film de angst voor homoseksualiteit belachelijk te maken.

Amsterdam
Zaterdag brengt Sacha Baron Cohen een bezoek aan Amsterdam, waar hij een voorpremière van ‘Brüno’  zal bijwonen. Op welke originele manier de acteur zijn film zal promoten, is onbekend. Een woordvoerder heeft echter al laten weten dat Baron Cohens bezoek aan Nederland niet onopgemerkt zal blijven.

‘Brüno’ zal vanaf 9 juli in de Nederlandse bioscopen draaien.

Lees ook:Tien redenen om naar Brüno te gaan
Lees ook:Yolanthe ontmoet filmster Brüno (filmpje)
Lees ook:Sacha Baron Cohen en Isla Fisher stilletjes getrouwd
Lees ook:Eminem verlaat MTV Movie Awards na ‘schootlanding’
Lees ook:Halle Berry op Vogue’s September Issue

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>