Woody Allen schikt zaak met American Apparel

Soon-Yi Previn and Woody AllenCreative Commons Licensephoto credit: Rubenstein

Ben je een beetje trendy man in Amsterdam, dan draag je een felgekleurd shirtje met net te diepe v-hals en een jersey sjaaltje van American Apparel. Meer bij de tijd kan haast niet.

Het Amerikaanse merk zelf vond zijn imago echter nog niet hip genoeg. Een controversieel billboard met daarop een foto van Woody Allen moest hier verandering in brengen.

Een duur grapje, naar nu blijkt.

Op de reclame-uiting is een afbeelding te zien uit de film Annie Hall (1977). De Amerikaanse acteur is hierop uitgedost als een orthodoxe rabbijn (lang haar, pijpenkrullen, donkere baard).

Alleen stelde dat zijn imago hierdoor schade had opgelopen en eiste een genoegdoening van 10 miljoen dollar. American Apparel was niet van plan zich hierin te schikken.

Volgens het kledingmerk had de 73-jarige acteur zijn eigen reputatie al schade aan gedaan door  te trouwen met zijn 39-jarige adoptiedochter Soon-Yi Previn.

Soon-Yi Previn and Woody Allen
Creative Commons License photo credit: Rubenstein

Dov Charney, oprichter van American Apparel, voegde daar nog wel aan te diep respect voor de filmmaker te hebben.

Uiteindelijk liep de zaak begin deze week met een sisser af, nadat beide partijen een schikking van 5 miljoen dollar (3.7 miljoen euro) waren overeengekomen.

Allen verklaarde later tegenover de pers dat hij tevreden was met het bedrag. Het was genoeg om American Apparel en andere merken in de toekomst te weerhouden van soortgelijke acties.

Vooral het feit dat het kledingmerk dacht dat hij te angstig zou zijn voor rechtelijke stappen, had de acteur in deze affaire pijn gedaan.

Lees ook:Lady Gaga doneert $1 miljoen aan New York
Lees ook:Mariah Carey vervangt Jennifer Lopez in jury American Idol
Lees ook:Sheen wil verder met Two and A Half Men
Lees ook:‘Penelope Cruz mooiste van de wereld’
Lees ook:Sandra Bullock best betaalde actrice

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>