Acteur Bob Hoskins heeft Parkinson

De Engelse acteur Bob Hoskins heeft zojuist aangekondigd dat hij met pensioen gaat. Het is een gedwongen afscheid voor de acteur die een geweldige Smee speelde in de film Hook: er is Parkinson bij hem geconstateerd.

De 69 jarige acteur bracht een verklaring uit waarin hij vertelt dat de diagnose afgelopen herfst werd gesteld. Hij bedankt in de verklaring alle grote en briljante mensen met wie hij heeft mogen werken door de jaren heen. Maar vooral ook zijn fans die hem gedurende een geweldige carrière hebben gesteund. Hoskins kijkt ernaar uit om tijdens zijn pensioen tijd door te brengen met zijn familie en hij zou het op prijs stellen als zijn privacy gerespecteerd wordt.

Hoskins begon zijn carrière in de jaren ’60 en hij heeft in ongeveer 80 films meegespeeld. Zijn grote doorbraak kwam met de Engelse gangsterfilm The Long Good Friday in 1980. Hij won een prijs tijdens het Cannes Film Festival, een Golden Globe voor beste acteur en diverse BAFTA awards.

In Who Framed Roger Rabbit? speelde Hoskins de detective Eddie Valiant. Zijn laatste film op het grote scherm was de film van Rupert Sanders, Snow White and the Huntsman, waarin hij naast Kristen Stewart, Muir the Dwarf speelde.

Bob Hoskins in Who framed Roger Rabbit?

Bob Hoskins over Snow White and the Huntsman

Lees ook:‘Zoon’ zal Michael Jackson spelen in film
Lees ook:Philip Seymour Hoffman overleden (46)
Lees ook:Dennis Hopper (74) overleden
Lees ook:Twee Golden Globes voor Avatar
Lees ook:“Nancy Hughes” (ATWT) overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>