Herdenkingsceremonie voor regisseur Tony Scott is vandaag

Regisseur Tony Scott, die zichzelf zondag van het leven beroofde door van de Vincent Thomas brug te springen in de haven van Los Angeles, wordt vandaag op de begraafplaats Hollywood Forever herdacht. Het zal een privé aangelegenheid worden, alleen toegankelijk voor vrienden en familie van de regisseur. Dit meldt de LA Times. Na 3 september, Labour Day, volgt een openbare ceremonie waarin zijn leven en zijn werk wordt geëerd.

Hollywood Forever ligt aan de beroemde Santa Monica Boulevard en is de rustplaats voor vele acteurs en filmmakers. Denk aan Rudolph ValentinoCecil B. DeMilleDouglas Fairbanks, Jayne Mansfield.

Zelfmoord
De 68 jarige engelsman sprong zondag van de Vincent Thomas brug in L.A. Getuigen vertelden dat hij over het hek van de brug klom en zonder aarzeling naar beneden sprong. Onder de brug voeren diverse boten, evenals een boot met toeristen. De dood van Scott komt als een schok voor zijn familie. Zijn broer Ridley Scott reisde direct na het nieuws van Londen naar L.A.

Geen hersentumor
In tegenstelling tot berichten eerder deze week, spreken de nabestaanden van Tony Scott tegen dat Tony aan kanker zou hebben geleden en ongeneeslijk ziek was. De afscheidsbriefjes die hij achterliet voor zijn familie geven, volgens sommige media, geen indicatie van een motief om zichzelf van het leven te beroven.

Het werk van Tony Scott
Scott was misschien nog wel het meest bekend van de film Top Gun uit 1986 met Tom Cruise. De begraafplaats waar de ceremonie vandaag wordt gehouden, ligt direct achter de studio waar Scott Top Gun opnam. Hij hernieuwde zijn samenwerking met Cruise in 1990 voor Days of Thunder, waarin ook Nicole Kidman speelde.

De in Engeland geboren regisseur werkte herhaaldelijk met Denzel Washington, voor het laastst in de film uit 2010, Unstoppable. Maar ook Crimson Tide, Man on Fire, Deja Vu en The Taking of Pelham 123 werkten Scott en Washington samen.

Tony Scott was de jongere broer van regisseur en producent Ridley Scott. Samen hadden ze de productiemaatschappij Scott Free Productions.  Behalve de CBS series The Good Wife en Numb3rs brachten ze ook de filmhit Prometheus in 2012.

Andere films op de naam van Tony Scott zijn True Romance (geschreven door Quentin Tarantino), The Fan (met Robert de Niro) en Enemy of the State (met Will Smith). Mijn persoonlijke favoriet is The Hunger, met David BowieSusan Sarandon en Catherine Deneuve.

Lees ook:[Update] Tony Scott’s zelfmoord: hij was ongeneeslijk ziek
Lees ook:Tony Scott, regisseur Top Gun, pleegt zelfmoord
Lees ook:Lady Gaga’s nieuwe parfum commercial freaks me out!
Lees ook:Scarlett Johansson wint Tony Award
Lees ook:Vanessa Williams is Eva Longoria’s nieuwe BFF

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>