‘Guus Meeuwis blokkeerde reddingsplan Borsato’

Don't go here!Creative Commons License photo credit: tom.arthur

Het reddingsplan voor The Entertainment Group (TEG) was vorige week zondag in kannen en kruiken.

Totdat Guus Meeuwis, die even daarvoor nog een Porsche had gekregen van het bedrijf, hierover zijn veto uitsprak.

Dat meldt de Telegraaf zondag op basis van bronnen binnen het bedrijf.

De Brabantse zanger krijgt naar verluidt nog meer dan een miljoen euro van het artiestenbureau. Dit geld heeft hij verdiend met de Groots-concerten die hij onlangs in Eindhoven en Heerenveen gaf. Dit maakt hem tot één van de grootste schuldeisers van het concern.

Net als Borsato lijkt Meeuwis TEG goed gezind. Naar buiten toe heeft hij zich ook nog geen enkele keer negatief uitgelaten over het artiestenbureau. Waarom zou hij ook: recentelijk mocht hij nog een Porsche 911 in ontvangst nemen.

‘Hij heeft onlangs nog een dure auto van TEG cadeau gekregen. Een klassieke grijze Porsche 911 uit begin jaren negentig. Dat was zijn concertcadeau, zoals alle TEG-artiesten krijgen bij grote optredens’, verklaart een ingewijde in de krant.

Volgens dezelfde bronnen was het niettemin Meeuwis die eigenhandig een reddingspoging voor het bedrijf van Marco Borsato om zeep hielp. Hij zou het reddingsplan hebben geblokkeerd dat zondag 13 september op tafel lag. Als schuldeiser had hij daar het recht toe.

Dit leidde er toe dat TEG afgelopen dinsdag geen andere mogelijkheid zag dan uitstel van betaling aan te vragen en het bestuur over te dragen aan een bewindvoerder. Diverse schuldeisers stonden namelijk op het punt om beslagen te gaan leggen bij het bedrijf.

Enkele betrokkenen bij TEG noemen de houding van de Brabantse zanger onbegrijpelijk. De zanger zelf wilde niet reageren op het bericht. Wel liet zijn woordvoerster weten dat ‘Guus slachtoffer is van de situatie bij TEG, en zeker geen veroorzaker daarvan’.

Update 19.44: Marco Borsato heeft gereageerd op het bericht in de Telegraaf. Lees hier wat de zanger hierover te zeggen heeft.

Lees ook:Borsato ‘schouder aan schouder’ met Meeuwis
Lees ook:Guus Meeuwis begint eigen TEG
Lees ook:‘Marco Borsato’s bedrijf vraagt uitstel van betaling aan’
Lees ook:Guus Meeuwis eist geld van Marco Borsato
Lees ook:Marco Borsato weigerde reddingspoging TEG

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>