Kantoor Jacksons privé-arts onderzocht op bewijzen doodslag

LosAngeles Graffiti ArtCreative Commons License photo credit: anarchosyn

Woensdag is de politie het kantoor van Dr. Conrad Murray, de privé-arts van Michael Jackson, binnengevallen.

Uit de dagvaarding blijkt dat er gezocht werd naar spullen die ‘de misdaad doodslag konden bewijzen’.

De Amerikaanse website TMZ citeert hiermee Murrays advocaat, Ed Chernoff.

Verklaring
Hij liet woensdag een verklaring uitgaan als reactie op de inval in Dr. Conrad Murrays kantoor. Maar liefst vijftien politiewagens arriveerden die ochtend bij de Armstrong Medical Clinic in Houston, waar de arts zijn praktijk heeft.

Autopsie
In totaal 25 politieagenten en medewerkers van de Amerikaanse drugsautoriteiten hielpen bij het doorzoeken van het pand. De actie was het gevolg van de tweede autopsie op het lichaam van de zanger, waarbij propofol als doodsoorzaak werd aangewezen.

Doodslag
‘Het huiszoekingsbevel gaf de gerechtsdienaren toestemming om voorwerpen te zoeken, inclusief documenten, die naar hun idee de misdaad van doodslag konden bewijzen’, verklaart Chernoff. ‘Ook waren zij gerechtigd om deze in beslag te nemen.’

Onterecht
Volgens de advocaat is het onterecht dat zijn cliënt onder verdenking staat, ‘omdat hij al een verslag van minuut tot minuut en van voorwerp tot voorwerp heeft gegeven van Michael Jacksons laatste dagen’.

Harddisk
Uiteindelijk werd het kantoor na enkele uren verlaten met medeneming van een forensische kopie van een computerharddisk en 21 documenten. Volgens Chernoff zijn deze stukken niet eerder door de autoriteiten opgevraagd.

Verhoord
Murray was tijdens de huiszoeking gewoon in zijn kantoor. De arts is al twee keer verhoord in verband met de zangers dood. Tot nu toe heeft hij echter geweigerd te zeggen of hij Jackson wel of niet propofol heeft voorgeschreven.

Binnenkort zal Murray een derde maal met de politie spreken. Zijn advocaat heeft gezegd dat hij dan wel volledig openheid zal geven.

Update 24/07/’09: TMZ heeft de lijst met spullen gepubliceerd die de politie heeft meegenomen uit Murrays kantoor. Te weten:

1 flesje phentermine (medicijn om af te vallen), een flesje clonazepam (een spierverslapper), een fotokopie van een foto van Dr. Murray, rolodexkaarten, receptenbriefjes, biografische informatie over Dr. Murray, e-mails van Stacey Howie (onbekend) en een rolodexkaart met Fedex-informatie.

Lees ook:Huis Jacksons arts onderzocht, mobieltjes ingenomen (video)
Lees ook:Michael Jacksons arts ontkent injecties
Lees ook:Jacksons lijfarts Conrad Murray geeft verklaring! (video)
Lees ook:‘Michael Jackson stierf omdat arts in slaap viel’
Lees ook:Arts Jackson aangeklaagd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>