Ultravox op nummer 1 na 30 jaar?

In Engeland hebben een aantal 80′s fans een actie opgezet om de band Ultravox met Vienna op nummer 1 te krijgen. In 1981 haalde de single net niet de nummer 1 positie, doordat deze verslagen werd door het compleet onzinnige Shaddap your face van Joe Dolce.

De Britten roepen op om massaal de single te downloaden tussen 4 en 10 april om het nummer 30 jaar later alsnog op nummer 1 te krijgen. Het lukte in december ook om op dezelfde manier de single Killing in the name van Rage against the machine op nummer 1 te krijgen, die hiermee X Factor winnaar Joe McElderry versloeg, die de gedoodverfde nummer 1 voor kerst zou worden. Vanuit het buitenland heeft het geen zin de single te downloaden, want deze download telt dan niet mee voor de Britse charts. Veel celebs steunen deze actie, zoals 80′s zangeres Kim Wilde.

De clip van Vienna:

De single van Joe Dolce, die Vienna destijds van de nummer 1 positie afhield:

Lees ook:Nieuwe namen bekend voor benefietsingle Haiti
Lees ook:Jan Smit scoort weer!
Lees ook:We are the World 25, de video!
Lees ook:Nieuwe single One Direction: Story Of My Life
Lees ook:Shakira brengt officiële WK-single uit (zie video!)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>