Jan Smit geveld door verkeerd medicijn

intravenousCreative Commons License photo credit: timsnell

Ook dokters hebben het wel eens bij het verkeerde eind, zo blijkt maar weer.

Nadat woensdag bleek dat Jan Smit niet de goede antibiotica tegen zijn gehoorgangontsteking kreeg, werd de zanger meteen opgenomen in het ziekenhuis.

Dat laten zijn ouders en manager donderdag weten in een interview met de Telegraaf.

‘Hopelijk treedt er geen schade op, want zijn gehoor is uiteraard heel belangrijk’, verklaart zijn vader bezorgd tegenover de krant.

Ook zijn moeder maakt zich druk over het welzijn van haar oogappeltje. ‘Hij ligt aan het infuus, maar heeft gelukkig redelijk wat gegeten’, laat Gerda Smit weten.

Manager Jaap Buijs verklaart wat er precies is misgegaan bij de diagnose. ‘Niet alle antibiotica zijn per definitie geschikt om deze infectie te bestrijden, zo vertelde de arts ons’, legt hij uit.

‘Omdat Jan er alles aan wilde doen om op te treden bij Marco kreeg hij dinsdag al een ’tampon’ met medicijn in zijn oor. Volgens afspraak verscheen hij woensdagochtend opnieuw in het ziekenhuis om de tampon te laten verversen.’

‘De dokter constateerde daar al snel dat het oor er niet goed uitzag en dat blijkbaar een ander antibioticum nodig was. Hij adviseerde Jan direct om te blijven zodat hem per infuus medicijnen konden worden toegediend.’

Woensdag aan het einde van de dag bleek de nieuwe kuur aan te slaan. Naar verwachting is Jan vrijdag van de ergste pijn verlost. Toch neemt de Volendamse zanger nog wel een weekje vrij.

‘De kuur die hij nu volgt, maakte dat Jan helemaal voor pampus lag, zó slap voelde hij zich’, legt Buijs uit. ‘Hij kan dus nog wel wat rust gebruiken. Hopelijk staat hij volgende week woensdag weer op het podium.’

Update 12:55: Manager Jaap Buijs heeft laten weten dat Jan geen blijvende gehoorschade aan zijn ontsteking over zal houden. ‘Het is gewoon een ontsteking die iedereen wel een keer krijgt of heeft gehad’, laat hij weten.

Lees ook:Jan Smit vergaat nog steeds van de pijn
Lees ook:Jan Smit aan de morfine!
Lees ook:Jan Smit opgenomen in ziekenhuis!
Lees ook:‘Jan Smit is niet blij met zijn moeders interview’
Lees ook:Jan Smit niet bij Borsato & Friends?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>