Marco Borsato zet zich in voor Diana Ross-concerten

photo credit: Dan Kamminga

De toekomst van de The Entertainment Group (TEG) mag dan onzeker zijn: Marco Borsato zal alles in het werk stellen om te zorgen dat de Symhonica in Rosso-concerten met Diana Ross  door zullen gaan.

Dat laat de zanger donderdag weten in een interview met de Telegraaf.

‘Ik kan het niet verkroppen dat 70.000 mensen een kaartje hebben gekocht voor een concert dat vervolgens niet doorgaat. Wellicht kan ik zelf een stukje van de sleutel zijn om het probleem op te lossen. Daar werken we nu hard aan’, verklaart hij in de krant. De drie concerten met de Amerikaanse diva staan voor begin oktober gepland.

TEG vroeg dinsdag uitstel van betaling aan bij de rechtbank in Amsterdam. Hierop heeft de rechter een bewindvoerder aangesteld. Hoewel dit niet automatisch hoeft te betekenen dat het bedrijf failliet gaat, vreest de zanger dat een faillissement toch niet valt te voorkomen. ‘In mijn optiek gaan we het gewoon niet redden’, zegt hij in de Telegraaf.

Volgens Borsato is hij nog maar drie weken op de hoogte van de problemen bij het bedrijf. Over een eventuele schuldvraag wil hij echter geen uitspraken doen. ‘Ik wil niemand zwartmaken.’

Toch staat het ook voor hem als een paal boven water dat de teloorgang van TEG niet alleen aan de economische crisis te wijten is. ‘ (…) Het is voor mij héél moeilijk te verteren om te moeten accepteren dat een bedrijf met de grootste merken in huis op het gebied van entertainment in ons land – Guus Meeuwis en Marco Borsato – in deze situatie terecht is gekomen.’

Update 20.20: In RTL Boulevard laat Marco Borsato woensdag weten dat hij eventueel bereid is zelf een vierde concert te geven om de rekeningen te betalen. Op dit moment is hij met een aantal grote partijen in gesprek om de financiering rond te krijgen. Hij hoopt hier snel meer over te kunnen zeggen.

Lees ook:Marco Borsato heeft financiële problemen
Lees ook:‘Marco Borsato’s bedrijf vraagt uitstel van betaling aan’
Lees ook:Marco Borsato vraagt Joop van den Ende om raad
Lees ook:Borsato had problemen TEG aan kunnen voelen
Lees ook:Marco Borsato weigerde reddingspoging TEG

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Marco Borsato zet zich in voor Diana Ross-concerten

 1. Twijvel

  Hier zet ik nog mijn vraagtekens achter.
  Mijn vertrouwen heeft hij niet.

    /   Reply  / 
 2. Marc Van Meirhaeghe

  Jammer dat er veel heisa rond de hr. Borsato en zijn financiën gemaakt wordt, terwijl er verschillende toeleveranciers (in België en vermoedelijk ook in Nederland) nog steeds op hun centen wachten. Deze mensen hebben ook het beste gegeven om de Wit Licht concerten in goede banen te leiden. Hierover horen we weinig.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>