Schiffmacher heeft Hepatitis C

Polynesian TattooCreative Commons License photo credit: mytat_2s

Hepatitis C is een besmettelijke leverziekte die wordt veroorzaakt door een virus.

Louise Schiffmacher blijkt hier helaas mee te zijn besmet.

Dat vertelt de vrouw van tatoeagekoning Henk Schiffmacher deze week aan Story.

Hoe ze het virus heeft opgelopen is onbekend. ‘Hepatitis C krijg je door besmetting. Dat kan via een bloedtransfusie of via besmette naalden. Maar ook via tatoeages. En daar heb ik er natuurlijk wel genoeg van. Ik zou echt niet weten waar en van wie ik het ooit opgelopen heb.’

Sinds enkele maanden wordt ze behandeld met een soort chemo die het virus moet uitroeien. Dit heeft tot nu toe weinig effect. Daarom staan er nog zo’n veertig behandelingen op het programma.

Sinds kort krijgt de Amsterdamse daarnaast ook interferon. Een genezingskans met dit middel is echter klein. ‘Slechts een vijfde tot een kwart van alle patiënten geneest daarmee.’ Een chemokuur is een derde optie.

Louise probeert positief te blijven. Haar reisje naar het Grieke eiland Simi is dan ook een prettige afleiding. Henk Schiffmacher zal daar zaterdag het huwelijk van Manuela Kemp en Tjerk Lammers sluiten. ‘Het is er zonnig en dik in de dertig graden. Ik kan nu wel een kleurtje gebruiken’.

Hepatitis C is een besmettelijke leverziekte die wordt veroorzaakt door een virus. De ziekte geneest meestal niet vanzelf en kan tot ernstige leveraandoeningen leiden.

Lees ook:Melrose Place cutie Andrew Shue getrouwd
Lees ook:Mariah Carey trouwt voor de derde keer
Lees ook:Fast & Furious 7 opnames gewoon door na overlijden Paul Walker
Lees ook:George H.W. Bush op intensive care
Lees ook:Victoria Beckham wordt oud!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>