Anderson Cooper komt uit de kast

Gastheer van de show ‘Anderson Cooper: 360′,  Anderson Cooper, heeft publiekelijk openheid gegeven over zijn seksuele geaardheid. Niet iedereen zal verbaasd zijn te horen dat de CNN nieuwslezer homoseksueel is, maar  in een e-mail aan Andrew Sullivan van The Daily Beast heeft hij toch uitleg gegeven. Vooral over zijn waarom van de bekentenis. 

Entertainment Weekly gooide vorige week de knuppel al in het hoenderhok, met de voorplaat: “The new art of coming out”. In die editie ging schrijver Mark Harris op zoek naar de nonchalante wijze waarop sterren steeds vaker over hun seksuele geaardheid praten. Het uitkomen lijkt in niets meer op het “breaking news” van Ellen DeGeneres van 15 jaar geleden.

Natuurlijk is dat een grote vooruitgang voor de homo community, maar het heeft ook iets engs. Het is nu immers officieel. Het staat op papier. En we praten wel over Amerika, waar een van de belangrijkste politieke partijen nog steeds tegen het homohuwelijk is. Om maar niet te spreken over de fanatieke priesters die daar nog steeds roepen dat homo’s dood moeten. Dit alles was reden voor Sullivan om Cooper, de twee zijn al 20 jaar vrienden, te vragen hoe hij hier tegenover stond.

Cooper’s antwoord is integraal gepubliceerd op The Dish en daarin geeft hij uitgebreid uitleg over waarom hij er juist nu voor kiest om openheid te geven over zijn persoonlijke leven. “Ik ben voor mijn werk soms op gevaarlijke plekken. Het is belangrijk dat ik in mijn omgeving op kan gaan, dat het verhaal over die ander gaat, niet over mij. In de perfecte wereld zou het er niet toe moeten doen wat mijn voorkeur is. Daarom heb ik altijd een grens gehad in wat ik over mezelf naar buiten laat komen.

Het gebeurt nog veel te vaak dat kinderen op school – of online-  gepest worden, geen andere uitweg zien dan zelfmoord. Discriminatie en geweld tegen mensen met een andere geaardheid is nog steeds dagelijkse kost. En ik geloof er heilig in dat het belangrijk is om te laten weten waar ik sta: Ik ben homoseksueel, ben dat altijd geweest, en zal dat altijd zijn. Ik zie niet hoe ik nog gelukkiger met mezelf kan zijn, lekkerder in mijn vel kan zitten en trotser kan zijn dan ik nu ben.”

Lees ook:Mika’s verwarde geaardheid
Lees ook:Yolanthe vindt Micky ‘een doos’
Lees ook:In 2012 vergaat de wereld volgens Ashton Kutcher…
Lees ook:Eva Mendes wil de wereld domineren en zelf jam maken….
Lees ook:Sonja Bakker dumpt woordvoerder!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>