[Update] Morgan Freeman is níet dood! En Channing Tatum ook niet.

Er is een nare gewoonte ontstaan op internet om valse overlijdensberichten uit te brengen. Ditmaal is Morgan Freeman het slachtoffer. En hoewel bij de R.I.P. *vul naam beroemdheid in* berichten via Twitter meestal snel duidelijk is dat het om een hoax gaat, ging het bij Morgan Freeman net even anders. Geruchten van het overlijden van de acteur ontstonden nadat een Facebookpagina werd aangemaakt genaamd “R.I.P. Morgan Freeman”.

Volgens de pagina zou Morgan Freeman op 5 september zijn overleden. Laten we duidelijk zijn, Morgan Freeman is níet dood. Dit verzekert ons GossipCop.com. Een extra check bij IMDB en Wikipedia leert ons dat Freeman niet is overleden. Freeman is niet de enige beroemdheid die aan dit soort onzin wordt blootgesteld. Op 27 augustus was het de beurt aan Bill Cosby, ook via een R.I.P. Facebook pagina. Oppassen dus met dit soort pagina’s en check vooral het nieuws op ándere plekken dan Facebook.

Maar niet alleen Facebook en Twitter worden misbruikt voor valse overlijdensberichten. Zermatt blijkt een dodelijke plek te zijn volgens de site Global Associated News. Tenminste als we de lijst beroemdheden moeten geloven die volgens de site in Zermatt zijn overleden tijdens een snowboardongeluk.  Op 28 augustus zou Eddie Murphy daar aan zijn einde gekomen zijn. Vorige week schoot Russel Brand een soortgelijk bericht nog op hilarische wijze aan flarden door op zijn Twitteraccount te reageren. En op 22 augustus ging het zogenaamd om Denzel Washington, die zou zijn overleden. Het is een ziekelijke bezigheid. En persoonlijk zie ik absoluut niet wat er leuk aan is, om dit soort berichten de wereld in te gooien. Om aandacht te krijgen? 

[UPDATE] Op 8 september verscheen exact hetzelfde bericht over een snowboardongeluk, maar nu zou Channing Tatum overleden zijn. Ook dit verhaal is absoluut NIET waar. De ster uit Magic Mike liet zaterdag via Twitter weten dat hij nog steeds onder de levenden is. In Montreal wel te verstaan, op de filmset.

Lees ook:Nee, Johnny Depp is ook niet dood!
Lees ook:Russel Brand grapt over zijn eigen overlijdensbericht
Lees ook:Morgan Freeman na 26 jaar gescheiden
Lees ook:Morgan Freeman relatie met stiefkleindochter?
Lees ook:Morgan Freeman in huwelijksbootje met kleindochter?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>