Malcolm McLaren (64) overleden

British musician Malcolm McLaren arrives in Moscow

Een shock gaat door de muziekbusiness heen. Malcolm McLaren, voormalig manager van de Sex Pistols en zelf ook muzikant, is overleden. Hij was slechts 64 jaar. McLaren leed al enige tijd aan kanker.

Zijn gezondheid ging de afgelopen weken snel achteruit en vanmorgen overleed hij in New York. Zijn lichaam zal overgebracht worden naar zijn thuishaven Londen en begraven worden in Highgate Cemetery in Noord Londen. De in Londen geboren McLaren was de manager van de legendarische punkband The Sex Pistols. Hij opende in 1971 een kledingwinkel op King’s Road (Let it Rock) samen met mode-ontwerpster Vivienne Westwood, zijn vriendin destijds.

Hij werd vooral bekend als manager van The Sex Pistols, maar was onder meer ook de manager van de groep Adam and the Ants, Bow Wow Wow en was de ontdekker van Boy George. McLaren had zelf ook top 40 hits, onder meer met de briljante singles Madame Butterfly, Walz Darling, Deep in Vogue en Something’s Jumpin’ in Your Shirt.

Zie ook de eerste reacties van de sterren op de dood van Malcolm McLaren.

Lees ook:De bizarre uitvaart van Malcolm McLaren (zie foto’s!)
Lees ook:Boy George op Night of the Proms!
Lees ook:Zanger Tokio Hotel evenbeeld Adam Lambert?
Lees ook:Mr. Bean crasht op boom
Lees ook:Manager Madonna pleegt zelfmoord

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>