‘Rolling Stone Ronnie Wood wurgde vriendin (20) op straat’

Outside Le Pizzeria, ChangspaCreative Commons License photo credit: Unlisted Sightings

Opmerkelijke onthulling in de zaak tussen Ronnie Wood en zijn 20-jarige vriendin.

De Rolling Stone zou de Russische Ekaterina ‘Katya’ Ivanova op straat hebben proberen te wurgen.

Dat beweren getuigen van het gewelddadige spektakel.

Wood werkt direct na het incident door de politie opgepakt, maar korte tijd later op borgtocht vrijgelaten.

De gitarist zou woensdagnacht in Surrey een half uur lang op straat hebben staan kibbelen met zijn liefje Ivanova. Daarbij zou hij haar onder meer in de nek hebben gegrepen en hebben gedreigd een sigaret op haar gezicht uit te drukken.

Getuigen zagen hoe Wood zijn vriendin vervolgens aan haar blouse over de grond sleepte. Ook spraken ze over een wurgpoging. De woedende muzikant liet pas los toen een voorbijganger hem daartoe dwong.

‘We hoorden een meisje gillen en zagen hoe een man haar op de grond smeet,’ aldus Celine Dixon. Zij zat op dat moment samen met haar vriend Phillip Legge te eten in een nabijgelegen Indiaas restaurant.

‘Hij [Ronnie] schreeuwde tegen haar waarop we gereutel hoorden, met zo veel kracht probeerde hij haar te wurgen. Mijn vriend schoot haar te hulp. Pas toen hij dichtbij hen kwam, zag hij dat het Ronnie en Ekaterina waren.’

Nadat ze uit elkaar waren getrokken liep Wood de straat uit. Hij liet zijn vriendin huilend op straat achter. De intussen aanwezige politie bracht haar naar huis en arresteerde Wood.

‘Ekaterina was volledig van slag. Ze had snijwonden op haar knie omdat ze over straat was gesleept’, aldus een politiebron. ‘Politie wilde ze er echter niet bij sleuren, laat staan een klacht indienen.’

Na een nachtje in de cel mocht de Rolling Stone donderdag weer op borgtocht naar huis. In een BMW-limousine werd hij thuis afgezet. Katya hield aan het incident een pijnlijke knie en gescheurde panty’s over.

Het is overigens de tweede keer in korte tijd dat de politie naar huize Wood moest komen. In September was het ook al raak. Ekaterina dreigde toen zelfmoord te plegen omdat Ronnie iets wilde gaan eten met zijn ex-vrouw Jo, met wie hij 23 jaar getrouwd was.

Volgens de Daily Mail is Katya na het hele gebeuren weer bij haar ouders ingetrokken. De geruchten gaan dat nog steeds niet inzien dat haar relatie met een man die veertig jaar ouder is weinig kans van slagen heeft.

Dit in tegenstelling tot Wood. Hij schijnt eindelijk in te zien dat zijn leven zich de laatste tijd op een hellend vlak bevindt. Hij wil Katya daarom niet meer zien. Vooralsnog weigert zij echter haar spullen uit zijn huis te halen, in de hoop dat hij later bij zal draaien.

Lees ook:Ronnie Wood verloofd
Lees ook:Jersey Shore terug bij MTV!
Lees ook:Rolling Stones gaan met pensioen
Lees ook:Lucille Werner van achteren gepakt
Lees ook:Olivier Martinez dumpt Rosie Huntington-Whiteley

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘Rolling Stone Ronnie Wood wurgde vriendin (20) op straat’

  1. Judith

    Wat feesten en beesten, seks en drugs, de hersenen kunnen aantasten…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>