Beslag gelegd op jacht Steve Jobs in Amsterdam

Het superjacht dat Steve Jobs voor €150 miljoen liet bouwen bij Koninklijke de Vries in Aalsmeer, is in Amsterdam aan de ketting gelegd. Frans ontwerper Philippe Starck eist €9 miljoen van de nabestaanden van Steve Jobs. De familie van de in 2011 overleden oprichter van Apple Inc. is echter van mening dat Starck slechts recht heeft op €6 miljoen. En dus liet Starck beslag leggen op Venus, zoals het jacht genoemd is.

Volgens website TMZ draait alles om een mondelinge overeenkomst die de ontwerper aangegaan zou zijn met Steve Jobs. Die zou hem 6% van de bouwkosten beloofd hebben. Dit was in 2009, toen Steve Jobs het schip bestelde bij Koninklijke de Vries. Maar, en hier zit het verschil, volgens Philippe Starck zou de bouw van het schip ongeveer €150 miljoen gekost hebben. En volgens de familie was dit “slechts” €105 miljoen. En dan kom je op een verschil van 3 miljoen. Een bedrag dat de nabestaanden weigeren te betalen. Misschien dat het iets te maken heeft met het feit dat er niks op papier staat?

Het schip werd in oktober 2012, een jaar na het overlijden van Steve Jobs, te water gelaten. Jobs zou met Starck 6 jaar aan het ontwerp en de bouw van het schip gewerkt hebben. Zijn weduwe en zijn kinderen waren bij de te water lating aanwezig, zo meldde OneMoreThing.

[Update: Maandag 24 december 2012 werd bekend dat de beslaglegging was opgeheven. Meer daarover hier.]

Lees ook:Beslaglegging schip Steve Jobs in Amsterdam opgeheven
Lees ook:Adele geniet van vakantie met gezin
Lees ook:Simon Cowell redt 9 personen in St. Tropez
Lees ook:Justin Bieber verslaat Lady Gaga op Twitter
Lees ook:Michael Jacksons begrafenismysterie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>