Jamie Oliver wil Amerikaanse kids slanker maken

Kookgek Jamie Oliver richt zich op het gezonder maken van schoolmaaltijden. In Groot-Brittannië leidde dat tot een klein succes, maar Amerika lijkt minder open te staan voor de charmes van Jamie. Oliver meent dat verse maaltijden gezond zijn. Daarom startte hij enkele jaren geleden met een gezondheidsprogramma op de Britse scholen om gezondere maaltijden te laten opdienen. “Kinderen krijgen enkel maar gefrituurd voedsel op school en thuis is het al niet veel beter. Daardoor worden ze vreselijk fors”, luidde het toen. Zijn idee werd een succes.Daarna vertrok de kok naar de US of A om daar de kinderen aan een gezonder leven te helpen. Huntington, de Amerikaanse stad met het grootste aantal obesitasgevallen, was zijn eerste project. Ze raakten daar niet echt enthousiast helaas. Daarna ging hij het opnieuw proberen met scholen in Los Angels. Maar zoals het er nu naar uitziet, moet Jamie binnenkort stoppen.

“Los Angeles wou een garantie dat de buurt in een positief daglicht zou geplaatst worden, anders mochten we niet langer in de scholen filmen”, laten woordvoerders van de kok weten. “Oliver legt die bedreigingen echter naast zich neer en blijft gewoon doorfilmen.” Het is daarom een kwestie van tijd tot men Olver tot stoppen maant. Wordt vervolgd.

Lees ook:Oprah stopt met goede doel
Lees ook:Kate Moss slikt ‘Geile-Geit’ capsules
Lees ook:Jamie Foxx aangeklaagd
Lees ook:Samuel Koch deels verlamd
Lees ook:Claudia Schiffer viert verjaardag met pikante fotoshoot

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>