Naaktfoto’s Vanessa Williams te koop

Vanessa Williams and Carmen Marc Valvo Dress FittingCreative Commons License photo credit: The Heart Truth

De naaktfoto’s waarvoor Vanessa Williams in de jaren ’80 heeft geposeerd, blijven opduiken.

Dit keer worden de negatieven te koop aangeboden op eBay.

De foto’s kostten de actrice bijna dertig jaar geleden haar Miss America-titel.

Voordat Williams als actrice en zangeres doorbrak, probeerde ze haar geld te verdienen als model. In die jaren werkte ze ook voor Tom Chiapel. Deze fotograaf maakte in 1984 een serie naaktfoto’s van haar.

Penthouse
Twee jaar na de shoot deed Williams mee aan de Miss America-verkiezing. Met succes. Ze was de eerste Afro-Amerikaanse vrouw die deze titel won. Getriggerd door haar welslagen besloot hoofdredacteur Bob Guccione de naaktfoto’s van de nieuwe Miss in Penthouse magazine te publiceren.

Toestemming
Williams was meer dan verontwaardigd over deze actie. Zij was ervan overtuigd dat de foto’s destijds niet voor commerciële doeleinde waren gemaakt en dat Chiapel ze nadien vernietigd had. Ze claimde dat ze nooit toestemming voor publicatie zou hebben gegeven.

Tiara
Het kwaad was echter al geschied. Hoewel ze haar tiara en prijzengeld mocht houden, moest de donkere schone afstand doen van haar Miss America-titel. Een drama dat destijds breed werd uitgemeten in de Amerikaanse pers.

Ugly Betty
Ondanks alles lukte het Williams enkele jaren later alsnog door te breken als actrice en zangeres. Met nummers als ‘Save the best for last’ en de Pocahontas-titelsong ‘Colors of the wind’ bereikte ze menig toppostie in de internationale hitparades. Sinds 2006 is ze daarnaast als Wilhelmina Slator in Ugly Betty te zien.

Vraagprijs
Wellicht dat Williams alsnog zeer succesvolle carrière de reden is van de hoge vraagprijs voor de foto’s. Het bieden op de blootkiekjes start bij 200 duizend dollar, omgerekend bijna 140 duizend euro. De koper hoeft niet bang te zijn dat het hier om namaak gaat: bij de 156 negatieven wordt een getekend document van echtheid geleverd.

Lees ook:Carmen Kool raakt Miss World-titel kwijt
Lees ook:Naaktfoto Brooke Shields verwijderd
Lees ook:Gary Collins (74) -presentator Miss America – overleden
Lees ook:Ex-Miss Californië Carrie Prejean maakte acht sekstapes!
Lees ook:Kim Kardashian en Adrianne Curry naakt op twitter (foto’s)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>