Jennifer Hudson wordt Winnie Mandela

Coolidge Corner TheaterCreative Commons License photo credit: LBpics

Over Nelson Mandela zijn al vele boeken geschreven en films gemaakt.

Dat geldt veel minder voor zijn ex-vrouw Winnie Mandela.

Met Winnie, waarin Jennifer Hudson de hoofdrol zal spelen, komt daar verandering in.

De opnames voor deze film beginnen in mei volgend jaar in Zuid-Afrika.

Het is de bedoeling dat het verhaal zowel de goede als de slechte kant van Winnie belicht. Net als haar ex-man Nelson streed zij bijna haar hele leven tegen de apartheid.

Haar dubieuze rol in de dood van de 14-jarige Stompie legden een smet op haar blazoen. Uiteindelijk leidde  dit in 1996 tot de scheiding van Nelson, met wie zij 38 jaar getrouwd was.

Het was niet de enige misstap die zij beging. In 2003 werd Winnie veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf voor fraude en het verduisteren van geld van een begrafenisonderneming. Sinds kort is ze echter weer terug in de politiek. Bij de meer radicale aanhang van de ANC is ze nog steeds razend populair.

Het is de bedoeling dat in de film over Winnies leven zowel haar goede als haar slechte kanten aan bod komen. Het script hiervoor is al af. ‘Ik was geëmotioneerd en onder de indruk van het script. Winnie Mandela is een bijzondere en complexe vrouw,’ aldus de actrice.

‘Ik voel me vereerd dat ik gevraagd ben haar leven te vertolken. Dit is een belangrijk deel van onze geschiedenis, dat verteld moet worden.’

Wie liever het verhaal van Nelson Mandela op het witte doek wil zien, hoeft nog maar een paar maandjes te wachten.  In maart 2010 gaat In Invictus in première, met Morgan Freeman als de levende legende.

Wanneer Winnie in de bios draait, is nog niet bekend.

Bekijk hier de trailer:

Lees ook:Nelson Mandela ligt in het ziekenhuis
Lees ook:Jennifer Hudson valt vele kilo’s af
Lees ook:Nelson Mandela laat miljoenen na, maar niet aan Ex Winnie
Lees ook:Nelson Mandela (95) overleden
Lees ook:Mandela knapt op

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>