Oscar winnares Celeste Holm gestorven

Shel Dorf with Celeste Holm
Creative Commons License photo credit: Alan Light

Na een lange en succesvolle carrière is All about Eve actrice Celeste Holm op 95 jarige leeftijd overleden. Twee weken geleden werd Celeste Holm in het ziekenhuis opgenomen met uitdrogingsverschijnselen, na een brand in het appartement van Robert de Niro. De acteur woont in hetzelfde gebouw waar Holm met haar man Frank Basile woonde. Afgelopen vrijdag werd ze ontslagen uit het ziekenhuis, op eigen verzoek, om haar laatste dagen in gezelschap van man en familie te kunnen doorbrengen.

Carrière Celeste Holm
Holm brak in 1943 door op Broadway als Ado Annie in de originele productie van Oklahoma. Niet lang daarna begon ze haar filmcarrière bij 20th Century Fox.

In 1947 won ze de Oscar voor de beste vrouwelijke bijrol in Gentleman’s Agreement. Ook werd ze genomineerd voor haar rollen in Come to the Stable en All about Eve. In de laatste film speelde ze de beste vriendin van Bette Davis. Ondanks haar succes op het witte doek prefereerde ze het theater boven de film en ze speelde veel rollen in Broadway musicals.

Rumoerig Privéleven 
Celeste is vijf maal in het huwelijksbootje getreden. In 1938 trouwde ze met regisseur Ralph Nelson. Hoewel het huwelijk slechts een jaar duurde, kregen ze een zoon: Theodor Holm Nelson. In 1940 trouwde ze met de engelsman Francis Davies. In 1946 trouwde ze met A. Schuyler Dunning. Uit dit huwelijk kreeg ze eveneens een zoon: Daniel Dunning.

Pas in 1966 trouwde ze met de man met wie ze 30 jaar, tot zijn dood in 1996, getrouwd zou blijven: acteur Robert Wesley Addy. Haar laatste huwelijk vond plaats in 2004 toen ze op 87-jarige leeftijd trouwde met de 41 jaar oude operazanger  Frank Basile.

Dit huwelijk kostte haar het contact met haar twee zoons. Niet overtuigd van de investeringen die hun moeder deed en Basile’s intenties met de erfenis, probeerden beide zoons via gerechtelijke wegen de erfenis veilig te stellen. Mede dankzij de advocatenkosten was Holm de laatste jaren afhankelijk van de sociale dienst.

Lees ook:17 jarige zoon Kirstie Alley gaat trouwen
Lees ook:Frank Rijkaard verwelkomt kind van kindermeisje
Lees ook:Leslie Nielsen aan longontsteking overleden
Lees ook:Twee Golden Globes voor Avatar
Lees ook:‘Rijkaard zwanger van kindermeisje’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>