Scientology mentor Tom Cruise: hier moet Katie bang voor zijn

Mark “Marty” Rathbun heeft een boekje open gedaan over de praktijken die Katie Holmes kan verwachten tijdens haar scheiding van Tom Cruise. Het ex-lid van de Scientology Kerk adviseerde Cruise op alle aspecten van de Cruise-Kidman scheiding in 2001 en waarschuwt Katie voor een aantal zaken.

Rathbun was Cruise’s persoonlijke auditor/raadgever tussen 1996 en 2004, het jaar dat Rathbun de Scientology verliet. Tevens was hij de tussenpersoon tussen Cruise en de voorzitter van Scientology, David Miscavige.

Marty heeft in die rol van dichtbij de scheiding meegemaakt tussen Cruise en Kidman en weet uit eerste hand de niet onbelangrijke rol de Scientology daarbij speelde: “Ik ben degene die de indoctrinatie op gang zette van de kinderen van Nicole Kidman en Tom Cruise, Conner (toen 6 jaar) en Bela (toen 9 jaar). Ik zag er later op toe dat die indoctrinatie goed werd uitgevoerd. Tevens was ik senior manager van de geheime dienst van Scientology, OSA (Office of Special Affairs). Zeg maar de afdeling smerige truken en propaganda. Ik deed dit vanaf de oprichting van de OSA (1982) tot 2004. ”

Wat kan Katie Holmes van Scientology verwachten?
a. Tom Cruise en zijn collega’s bij de Scientology zullen proberen Suri te indoctrineren, dusdanig dat ze de richtlijnen van Scientology zal accepteren. Tevens zullen ze trachten Suri ervan te overtuigen dat Holmes asociaal is (zeg maar gerust sociopatisch). Katie kan erop rekenen dat ze dit zullen doen bij elke gelegenheid, om de band tussen moeder en dochter geweld aan te doen en haar loyaliteit aan Cruise te vergroten. En de loyaliteit voor Miscavige.

b.Op het moment dat Katie openlijk kritiek levert op Cruise en/of Scientology, kan Holmes erop rekenen dat Cruise en Miscavige alle communicatielijntjes die ze hebben in Hollywood zullen aanspreken. En niet om haar carrière verder te helpen.

Een goed voorbeeld van de praktijken die worden toegepast kregen we donderdag. Toen ontving Rathbun per ongeluk een e-mail die niet voor hem was bedoeld. In de e-mail worden alle Scientology leden gevraagd hun kerk te beschermen, door vooral het internet af te speuren op artikelen over de Holmes-Cruise scheiding en ieder artikel te scannen op commentaar dat zich tégen de kerk uitspreekt. Vervolgens werd aangegeven hoe de commentaargevers aangegeven konden worden bij moderators en/of providers. U bent gewaarschuwd.

Voor een compleet overzicht van de tactieken die zullen worden toegepast gedurende de indoctrinatie, Rathbun heeft een boek geschreven: What Is Wrong With Scientology.

Voor een compleet overzicht van de tactieken die zullen worden toegepast gedurende de indoctrinatie, Rathburne heeft een boek geschreven: What Is Wrong With Scientology.

Tom Cruise over Scientology:

Lees ook:Advocaat Katie Holmes: geruchten zijn niet waar!
Lees ook:Nicole Kidman: Laat me met rust!
Lees ook:David Beckham meegesleurd in scheiding Tom Cruise
Lees ook:Katie Holmes en Tom Cruise gaan scheiden
Lees ook:Tom Cruise en Katie Holmes zijn eruit

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Scientology mentor Tom Cruise: hier moet Katie bang voor zijn

 1. Lb.Koppenol

  Begrijp niet dat zulk sectes worden toegelaten. En dat in een zogenaamd democratisch bestel. Volkomen geflipte figuren.

    /   Reply  / 
 2. Karin Muller Auteur

  Absoluut mee eens! Plus ze hoeven geen belasting te betalen, omdat ze als kerk te boek staan. In ieder geval in de US. Ik weet niet hoe het in Nederland is? In België vallen ze onder de noemer sekte.

    /   Reply  / 
 3. Liza

  Tja, dat iedere onfrisse club zich dus zomaar als kerk mag profileren, zegt ook alweer heel veel.Het verbaast mij nnog steeds dat een redelijk intelligent mens in de bullshit kan trappen die ze verkopen, maar dat is natuurlijk precies hoe sektes werken. Het filmpje van cruise zegt eigenlijhk alles: zowel dat de ‘leer’van Scientology werkelijk op niets gebaseerd is, maar ook hoe ze in staat zijn toch mensen aan te trekken en ze vervolgens volledig te hersenspoelen
  Ik las een paar dagen geleden dat de Scientology zich had beklaagd dat alle publiciteit rond de scheiding hen ‘imagoschade’ bezorgt: is het dan niet beter om tov de media te zwijgen ipv Katie Holmes min of meer openlijk te bedreigen?

    /   Reply  / 
 4. Karin Muller Auteur

  Het is niet de Scientology die haar openlijk bedreigde. Marty Rathbun is een ex-lid van de Scientology kerk (hij stapte er in 2004 uit). Hij begeleidde Tom Cruise persoonlijk en adviseerde hem tijdens de scheiding van Nicole Kidman. Tenminste,dat zegt hij. HIj heeft een boek geschreven waarin hij de praktijken beschijft en natúúrlijk grijpt hij de scheiding aan om publuciteit te maken, voor izjn boek.

  In dit geval komt het dus niet als bedreiging, maar meer als waarschuwing: dit deed Scientology tijdens de vorige scheiding, dit kun jij verwachten. Lees mijn boek :-) Maar inderdaad, dat filmpje van Cruise is ronduit creepy!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>