Katie Holmes: “Het was net Rosemary’s Baby”

Een glimlachende Katie Holmes heeft in the NY Daily News laten weten dat het goed met haar gaat. Het is voor het eerst, sinds ze donderdag de scheiding aanvroeg, dat ze uberhaupt met reporters praat. Vrijdag berichtten we hier al uitgebreid over de redenen voor Holmes om de scheiding in New York aan te vragen. 

Inmiddels heeft Tom Cruise (50)  als tegenzet in Californië eveneens scheiding aangevraagd. De strijd is daadwerkelijk in alle hevigheid losgebarsten. De best betaalde acteur van Hollywood zag de scheiding niet aankomen.

Een bron dichtbij Holmes vermeldt: “Ze was al langer ongelukkig. We kenden haar niet meer. Maar de laatste weken leek het beter met haar te gaan. Ze leek gelukkiger, vrijer.” Een andere bron wist te vertellen dat de actrice alleen het beste voor heeft voor de dochter die ze heeft met Cruise, Suri: “Alles wat Katie deed werd gecontroleerd en in de gaten gehouden. Ze had het gevoel midden in Rosemary’s Baby te zitten.”

Dat is nogal een vergelijking! De eerste Amerikaanse  film van Roman Polanski uit 1968 gaat over een zwangere vrouw, gespeeld door Mia Farrow, die bang is dat haar man een pact heeft gesloten met de eccentrieke buren. Ze gelooft stellig dat hij hun heeft beloofd dat het kind geofferd mag worden na de geboorte. Een menselijk offer in occulte rituelen, met als doel om zijn acteer carriere een boost te geven. De film is beklemmend, mede door een geweldig prestatie van Farrow,  en het is niet duidelijk of het allemaal illusie is of niet. In hoeverre de opmerking duidt op de invloed die de Scientology kerk had op hun huwelijk, wordt niet duidelijk. Maar dat Holmes de Scientology kerk tegen Cruise zal gebruiken om de voogdijschap te krijgen over Suri, mag wel duidelijk zijn.

Maar ook kamp Cruise heeft bronnen dichtbij de pers zitten. En die bronnen vertellen een ander verhaal: Holmes zou berekenend gehandeld hebben, iedere stap zorgvuldig gepland. “Het was voor Tom Cruise onmogelijk om dit te zien aankomen. Vorige maand werden ze gefotografeerd toen ze hand in hand in IJsland liepen. En nog vorige week zei Katie Holmes “Ik hou van je” door de telefoon tegen hem. Meerdere malen. En ondertussen was ze de scheiding aan het plannen. Een nieuw appartement, zorgen dat de aanvraag in New York gedaan kan worden, zodat ze de meeste kans heeft op volledige voogdij. Uitgekookt dus!”

Cruise zou wel op de hoogte geweest zijn van het huren van het appartement in de Manhattan wijk Chelsea. Maar hij had geen idee dat dit onderdeel was van het plan om een scheiding aan te vragen. Laat staan de voogdij! Maar Katie Holmes heeft niet de slechtste adviseurs: haar vader is een bekende advocaat met als specialiteit: scheidingszaken.

Lees ook:Nicole Kidman: Laat me met rust!
Lees ook:Advocaat Katie Holmes: geruchten zijn niet waar!
Lees ook:Scientology mentor Tom Cruise: hier moet Katie bang voor zijn
Lees ook:Tom Cruise en Katie Holmes zijn eruit
Lees ook:Katie Holmes en Tom Cruise gaan scheiden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>