Wereldkampioen boksen Hector Camacho (50) overleden

Hector “Macho” Camacho is zaterdag op 50 jarige leeftijd in het ziekenhuis overleden. De voormalig wereldkampioen boksen werd vier dagen daarvoor tijdens een drive-by schietpartij neergeschoten. Hector Camacho werd dinsdag in het gezicht geschoten terwijl hij in een geparkeerde auto zat met een jeugdvriend in Bayamon, Puerto Rico.  Zijn vriend overleefde de schietpartij niet. Hoewel de doktoren in eerste instantie goede hoop hadden op een volledig herstel, kreeg Camacho de volgende morgen in het ziekenhuis een hartaanval. Na het infarct werd de bokser hersendood verklaard. Na vier dagen nam de familie de moeilijke beslissing om de boxer van de beademingte halen.

De bokscarriere van Camacho begon als amateur in 1978 toen hij zijn eerste New York Golden Gloves won. Hij zou er nog twee aan toevoegen.  Zijn professionele carriere bracht hem vier titels: de  WBC Super Vedergewicht 1983), de WBC Lichtgewicht (1985), en de WBO Junior weltergewicht (1989 en1991). Camacho stond in de ring tegenover Roberto Durán, Oscar de La Hoya en Sugar Ray Leonard.

Camacho was beroemd vanwege zijn talent maar ook zijn temperamentvolle karakter was veelbesproken. De bokser kwam diverse malen in contact met de politie. In 2008 werd hij veroordeeld voor een inbraak. Veel van zijn problemen waren drugsgerelateerd.

Sugar Ray Leonard tegen Hector Macho Camacho in 1997:

Lees ook:Mike Tyson openhartig over overleden dochtertje (video)
Lees ook:Bam Margera ging ten onder aan drank-orgie
Lees ook:Jan Smit bezegelt liefde voor Liza met ring
Lees ook:So You Think You Can Dance-winnaar Ivan (19) getroffen door hartinfarct
Lees ook:Leona Lewis geslagen door fan (video)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>