Spice Girls sluiten Olympische Spelen af

Na twee weken van sportieve activiteiten en vele medailles zijn de verwachtingen voor vanavond hooggespannen. De sluitingsceremonie van de Olympische Spelen 2012 begint om 21:55 en zal duren tot 01:15 uur. In Nederland wordt het uitgezonden op Nederland 1. Met als grote klapper de Spice Girls. Donderdag werden Victoria Beckham, Melanie Brown, Melanie Chisholm, Emma Bunton en Geri Halliwell gespot tijdens een repetitie, terwijl ze bovenop zwarte taxi’s stonden. De producer van de sluitingsceremonie, Stephen Daldry, zegt in de Daily Telegraph: “Als je de opening ziet als de trouwerij, dan is vanavond de receptie. Het wordt de meest extravagante muziek- en dansshow ooit gezien tijdens een sluitingsceremonie. Het wordt één groot feest.”

Daldry, regisseur van onder andere Billy Elliot, gaat verder: “Het is een echte show. Het is bizar, grappig, campy en alles wat je verwacht van een zondag avond uit. Iedereen noemt het de grootste sluitingsceremonie die ze ooit hebben gezien. Ik hoop echt dat mensen bij elkaar komen om de tijd van hun leven te hebben terwijl ze deze show, of het nu thuis is of in een café, kijken.

Er doen 4.100 dansers mee aan de show en daarnaast nog eens 3.500 vrijwilligers. Vrijwilligers die meewerken aan de show hebben al gezegd dat het nóg beter wordt dan de openingsceremonie. De opening, waarin onder andere Daniel Craig als James Bond de Engelse koningin ophaalde uit Buckingham Palace werd wereldwijd als een groot succes beschouwd.

Naast de Spice Girls werden ook The Who, George Michael, Pet Shop Boys, Brian May, Jessie J, Kate Bush en Annie Lennox  gezien op de plek waar de repetities plaatsvinden. Eric Idle zal de Monty Python klassieker Always look on the Bright side of life ten gehore brengen. Elton John, The Kinks, Adele, Kaiser Chiefs en Madness worden ook genoemd, maar zijn niet gezien tijdens de repetities. En laten we Muse niet vergeten. De band heeft het officiele lied van de Olympische Spelen 2012 geschreven, Survival en zal deze uiteraard ten gehore brengen. (zie hieronder).

Take That heeft inmiddels ook gerepeteerd en ja… ondanks het enorme verlies van afgelopen week is ook Gary Barlow aanwezig. Gary Barlow was zwaar onder indruk van de steun die hij en zijn vrouw Dawn ontvingen van zowel zijn vrienden als zijn fans, na het verlies van hun dochter Poppy. De Take That zanger bracht maandag het nieuws naar buiten dat hun vierde kind zaterdag dood geboren is. Robin Williams zal ontbreken vanavond. Zijn vrouw Ayda is deze week uitgerekend. Foto’s van de repetitie van Take That kun je HIER bekijken.

Tijdens de ceremonie zal ook officieel de Olympische Vlag overhandigd worden aan de organisatoren van de Olympische Spelen in Rio 2016.

Lees ook:Russell Brand en Geri Halliwell een Olympisch koppel
Lees ook:Gary Barlow onder de indruk van steun fans
Lees ook:Spice Girls treden op tijdens sluitingsceremonie Olympische Spelen
Lees ook:Gary Barlow’s dochter dood geboren
Lees ook:Robbie Williams doet duet met Gary Barlow!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>