Johnny Depp steunt Damien Echols en West Memphis 3 in Toronto

Johnny Depp was op het Toronto International Film Festival vorige week,  nonchalant zwaaiend naar fans op de rode loper. En nee, ditmaal was het niet voor een van zijn eigen films. Depp was op het film festival om de documentaire van Amy Berg te promoten, West of Memphis. De docu gaat over de West Memphis 3 en daarmee natuurlijk ook over Damien Echols die naast Johnny Depp over de rode loper liep. Damien Echols zelf produceerde de documentaire van Amy Berg samen met zijn vrouw. 

West Memphis 3
Damien Echols is dan weliswaar geen celebrity, maar zijn rechtzaak – en die van Jason Baldwin en Jessie Misskelley – kreeg zoveel publiciteit dat diverse beroemdheden zich achter de 3 jongens schaarden. Johnny Depp was in 1994 een van de eersten die zich uitsprak over het onrecht dat de drie – toen nog minderjarige jongens- was aangedaan.

De gerechtelijke dwalingen die ervoor zorgden dat de drie achter de tralies terecht kwamen, zijn, voor wie bekend is met de zaak , zo schokkend, dat je bijna niet kunt geloven dat het daadwerkelijk is gebeurd. Nog erger: door die op elkaar gestapelde fouten en wantoestanden, zou je bijna vergeten dat er drie jongetjes gruwelijk vermoord zijn. En als die drie minderjarige jongens het niet gedaan hebben, waar is de moordenaar dan?  Johnny Depp heeft de zaak in ieder geval sinds de veroordelingen in 1994 niet meer uit het oog verloren.

Reacties in de zaal
Tegen People Magazine zegt Damien: “Ik zat naast Johnny Depp. Hij wilde de hele film zien, vooral ook om de reacties van het publiek te peilen.” Echols kwam afgelopen augustus vrij, na een 18 jaar lange strijd tegen de gerechtelijke macht. Al die tijd zat hij in een dodencel. Toen de Officier van Justitie tijdens de screening in beeld kwam en sprak over de schuld van de jongens riepen mensen uit het publiek scheldwoorden naar het scherm. “Kijk, dát was de reactie die we wilden horen.” zegt Damien na afloop van de documentaire. “Die verontwaardiging wilden we zien.” Over de aanwezigheid van de wereldberoemde acteur om de documentaire te promoten zegt Echols: “Iedereen houdt van Johnny Depp! Het is zo geweldig dat hij meer aandacht voor de film creeert door hier alleen maar te zijn!”

Tattoo’s
Toen de meeste feestelijkheden achter de rug waren, lieten Depp en Echols een tattoo zetten. Ditmaal werd gekozen voor een kraai, die bij allebei op de rechterhand werd gezet. Het is de vierde tattoo die de twee delen. In oktober 2011 lieten ze op de Sunset Strip een Wind over Heaven tattoo zetten. Bij Johnny Depp zit hij op de rechterbovenarm. Damien heeft hem iets groter op zijn linkerarm laten zetten. In april werden ze allebei voor het eerst gespot met een skelet sleutel (je weet wel, zo’n hell’s angels sleutel). In mei 2012 lieten ze beiden een ontwerp van Damien Echols tatoeeren.

Devil’s Knot
Het verhaal van de West Memphis 3 is dezelfde die Colin Firth, Stephen Moyer en Reese Witherspoon momenteel aan het verfilmen zijn. Devil’s Knot vertelt het gruwelijke verhaal  van de moord op drie jonge jongens en de ongelooflijke misstanden die daar op volgen, bij het onderzoek en de rechtzaak.

Het waar gebeurde verhaal is in 1996 al vastgelegd in de HBO documentaire “Paradise Lost” en kreeg mede daardoor internationale aandacht. De verfilming volgt echter het boek van onderzoeksjournaliste Mara Leveritt. De 36-jarige Witherspoon speelt in Devil’s Knot de moeder van een van de vermoorde slachtoffertjes Pamela Hobb. De film wordt in 2013 in de bioscoop verwacht.

Lees ook:Reese Witherspoon heeft het zwaar op de set
Lees ook:Zwangere Reese Witherspoon voelt zich dik
Lees ook:Johnny Depp gaat maffia baas Whitey Bulger spelen
Lees ook:Nee, Johnny Depp is ook niet dood!
Lees ook:Johnny Depp wordt rockster!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>