TJ Jackson definitief voogd Michael Jackson’s kinderen

TJ Jackson is definitief aangesteld als toeziend voogd van de kinderen van Michael Jackson, Paris, Blanket en Prince Michael. Hij zal het voogdijschap delen met Katherine Jackson, de oma van de kinderen en de moeder van de overleden King of Pop.

Dat heeft een rechter in Los Angeles. Mitchell Beckloff, gisteren besloten. TJ Jackson, de zoon van Tito, wist zich bij zijn verzoek tot voogdijschap gesteund door een groot gedeelte van de familie Jackson en -niet onbelangrijk- door de kinderen van Michael zelf. TJ is 38 jaar, getrouwd en vader van twee kinderen en fungeerde al sinds de dood van de popzanger als een surrogaat vader voor ze. Diana Ross had schriftelijk aan Beckloff laten weten achter TJ Jackson te staan. Diana Ross staat in het testament van Michael Jackson genoemd als voogd, mocht er iets met Katherine gebeuren.

Ruzie in de familie Jackson kan de kinderen schaden
Als co-voogd van de kinderen, deelt hij met Katherine Jackson de dagelijkse zorg voor de kinderen, evenals het managen van het huishoudelijk personeel en de veiligheid van de kinderen. De rechter legde TJ in de rechtzaal wel op om de kinderen te beschermen tegen de negatieve invloeden die ontstaan zijn door het geruzie in de familie. Beckloff zei: “Het is gebleken dat de kinderen een sterke en liefdevolle band hebben met hun oom Tj en dat ze heel veel van hun grootmoeder houden. Er zijn heel veel problemen geweest in de familie. De plicht van beide voogden is om een balans te vinden tussen die conflicten en contacten met de belangrijkste familieleden.”

Ontvoering Katherine Jackson
Half juli werd de wereld opgeschrikt door Paris Jackson, die via Twitter liet weten dat haar oma – Katherine Jackson – ontvoerd was door haar ooms Randy en Jermaine en tante Janet. Twee dagen later probeerden Jermaine, Randy en Janet de kinderen mee te nemen uit de villa in Calabasas, Californië. De politie moest er aan te pas komen om dit voorkomen.

Op dat moment was het al negen dagen sinds de drie kinderen een teken van leven hadden gehad van hun oma, op dat moment nog hun wettige voogd. Het zou nog tot 26 juli duren voordat er duidelijkheid kwam over de afwezigheid van Katherine. Maar toen was door een rechter al besloten dat TJ tijdelijk de voogdijschap op zich moest nemen, tot er zekerheid was over haar situatie. De matriarch van de familie is 82 jaar en de rechter was er niet van overtuigd dat zij uit vrije wil handelde.

In ere hersteld
Op 3 augustus werd Katherine opnieuw als co-voogd toegewezen. Maar niet nadat ze aan de rechter had laten weten dat haar afwezigheid en gebrek aan contact tegen haar wil was geweest.  Inmiddels hebben Randy, Jermaine, Janet en Rebbie van de rechter te horen gekregen dat ze de villa van de kinderen niet meer mogen betreden. Katherine Jackson is zo aangedaan door de gebeurtenissen, dat ze weigert haar kinderen nog te zien.

Laten we hopen dat met het permanent aanstellen van TJ er eindelijk wat rust voor die kinderen komt.

 

Lees ook:TJ Jackson nieuwe voogd kinderen Michael Jackson
Lees ook:Katherine Jackson weigert haar kinderen te zien
Lees ook:Randy Jackson: Katherine Jackson keert terug naar huis
Lees ook:Marlon Jackson barst in tranen uit: waar is mijn moeder!
Lees ook:De Jacksons vechten over Michael’s kids en zijn geld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>