Twilight mania: 2500 fans wachten op Kristen en Robert

Ashley Greene en Jackson Rathbone (c) Elaine Pilkington

Nog een paar dagen en dan is het lange wachten over: op 14 november gaat Twilight Saga: Breaking Dawn part 2 in premiere in Nederland. Het zal hier rustig verlopen, er worden zelfs geen acteurs verwacht voor de premiere. Maar in Los Angeles is de Twilight Mania in volle gang. Ongeveer 2500 fans hebben zich in LA op Nokia Plaza verzameld in afwachting van de premiere. En dat gaat er georganiseerd aan toe hebben wij ons laten vertellen.

Tent City LA Breaking Dawn Premiere (c) Elaine Pilkington

Tent City Los Angeles
Vanaf donderdag hebben de Twilight Fans zich met tent en al gemeld op Nokia plaza in afwachting van hun felbegeerde armbandje. De regels in Tent City, zoals de premiere locatie genoemd wordt, zijn streng. Niemand komt erin zonder armbandje, alcohol is niet toegestaan, evenmin als roken  (dit is Californië ten slotte) en wie zich misdraagt kan erop rekenen uit Tent City gegooid te worden. En waarom liggen de Twilight fans ‘s nachts in hun tentje te klappertanden? Alle fans – en ze komen vanover de hele wereld- zijn aanwezig om er zeker van te zijn dat ze een plaatsje hebben langs de rode loper maandag. Want dan worden Robert Pattinson, Kristen Stewart en Taylor Lautner verwacht. En voor de TwiHards is er geen grotere beloning te bedenken dan op de foto met een van de hoofdrolspelers uit Twilight.

Programma  met veel verrassingen
Maar als je denkt dat het wachten één lange vervelende ellende is in Los Angeles, dan vergis je je. Het programma dat is opgesteld voor de wachtende fans is professioneel en en voor de echte fan bijna een nog groter feest dan de hele premiere. Zoals een van de aanwezige dames zei, nadat ze met Stephenie Meyer op de foto mocht: “Ik zweer je, als ik nu naar huis zou moeten zou dat helemaal niet erg zijn. Alles vanaf nu is absoluut een bonus. Ik heb het gevoel alsof ik de koningin heb ontmoet.”

Twilightfilms in Tent City Nokia Plaza (c) Elaine Pilkington

Summit begon donderdagavond met de screening van Twilight. Het blijkt een hele ervaring om met zoveel fans een van de Twilight films te kijken. Laat staan alle  films uit de Twilight Saga. Het publiek kent alle details, weet wat er gezegd gaat worden en het commentaar en het gefluit is dan ook niet van de lucht. “Hilarisch! Dit had ik voor geen prijs willen missen.” meldt een van de fans op Facebook.

Vrijdagmorgen werden alle 2500 aanwezigen in beweging gehouden door Jamba Juice, met een complete workout door prijswinnende instructeurs. De rest van de dag werd ingevuld met de screening van New Moon gevolgd door Eclipse, in de wetenschap dat voor zaterdagochtend een verrassing was aangekondigd. Summit kennende kon dat van alles zijn. Het bleek echter te gaan om een bezoek van de schrijfster van de Twilight series aan Tent City, Stephenie Meyer.

Grootste probleem voor de aanwezigen? Je gaat op de foto met een schrijfster die je bewondert en je beseft dat je er niet al te fris uitziet na een nacht in je tentje. Om over de geur nog maar niet te spreken. Een douche zou toch wel erg prettig zijn. Maar ja…. wat als je groepnummer wordt opgeroepen terwijl jij net je douche aan het nemen bent? De fans werden in groepen van 50 opgeroepen, totaal willekeurig, dus er was geen mogelijkheid om te voorspellen wanneer ze aan de beurt waren.

Twilight Fan Camp Concert
Om een uur zaterdagmiddag presenteerde Time Warner Cable een Twilight Fan Camp concert.  Nikki Reed trad op met haar echtgenoot Paul McDonald. Het echtpaar zong All I’ve ever needed en de actrice, die de rol van Rosalie Hale vertolkt in de Twilight films, onthulde dat de song de end credits van de film omlijst. Nikki Reed werd dusdanig emotioneel dat 2500 Twilight fans spontaan tranen in de ogen kregen. “Nikki reed just got so emotional. Has us all in bits.” meldt een aanwezige fan op haar Facebook.

Ook Jackson Rathbone betrad het podium. De acteur die Jasper speelt, is ook leadzanger van de band 100 Monkeys. Hij had nog een verrassing voor het publiek: Ashley Greene werd op het podium geroepen.

Nog meer verrassingen
Maar daar bleef het niet bij. Voor wie Twitter goed in de gaten hield, kreeg al snel door dat acteur Giovanni Agnelli zich ergens buiten de Plaza bevond. De acteur is een goede vriend van Kristen Stewart en dit was voor iedere Kristen Stewart fan een buitenkansje. Op Nokia Plaza liep ook Jack Morrissey rond. Jack is de partner van regisseur Bill Condon en hij gaf fans de gelegenheid om op de foto te gaan met Twilight memorabilia zoals het klapbord uit de eerste film en de MTV prijs die Bill Condon had gewonnen. 

Zondagochtend in LA
De zondag begon voor de aanwezigen met een ontbijt dat werd aangeboden door Time Warner Cable en The Corner Bakery. Maar de opwinding is op dit moment duidelijk te voelen. Peter Facinelli (Dr. Cullen in de films) was aanwezig bij het ontbijt. En het gerucht gaat dat Robert Pattinson, Kristen Stewart en Taylor Lautner vandaag hun opwachting maken in Tent City.

Voor een goed beeld van Tent City kun je terecht bij ABC News die een reportage maakte bij de Twilight fans:

Lees ook:Robert Pattinson en Kristen Stewart bij premiere Breaking Dawn
Lees ook:Kristen Stewart ook bij Londen premiere in doorschijnende jurk
Lees ook:Kristen Stewart en Justin Theroux? Perez Hilton zet zichzelf voor schut!
Lees ook:MTV First: Taylor Lautner, Robert Pattinson en Kristen Stewart
Lees ook:Bill Condon vraagt Twilight fans: Heb respect voor Rob en Kristen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>