[update] Brad Pitt over strijd tegen drugs: nu op video

Gisteren brachten we al het nieuws over Brad Pitt en zijn toespraak over de strijd tegen drugs. Laat iemand uit het publiek zo lief zijn geweest om de toespraak op YouTube te zetten! Daar maken wij natuurlijk dankbaar gebruik van. Voor wie het gemist heeft: Brad Pitt is producent van de documentaire The House I Live In, een aangrijpende documentaire over de strijd tegen drugs.

Reden voor de acteur om Eugene Jarecki, regisseur van de prijswinnende documentaire, te introduceren met de volgende woorden: “De tijd dat ik drugs gebruikte is al lang voorbij. Maar neem van mij aan dat ik in eender welke stad in de US, maakt niet uit welke staat, binnen 24 uur elke drugs voor je kan regelen die je maar kunt bedenken.

En jij denkt echt dat de oorlog tegen drugs werkt? De US heeft meer dan 1 triljoen dollar gespendeerd in de war on drugs! Voor meer dan 40 jaar! Een heleboel mensen hebben hun leven verloren. En toch leven wij nog steeds in de veronderstelling dat die strijd tegen drugs succesvol is. Wie houdt zichzelf nou eigenlijk voor de gek?” Kijk zelf naar de video hieronder. Voor de trailer van de documentaire The House I live in kun je HIER terecht:

De documentaire laat een niets verhullend beeld zien van de strijd die Richard Nixon in 1972 begon. De beelden zijn indringend en laten niks aan de verbeelding over. Tevens geeft de documtaire uitstekend weer waarom de strijd zo zinloos is. Brad Pitt over de zinloosheid van de strijd in een interview aan de Huffington Post .”Het onderwerp is al zolang een taboe! Tenzij je natuurlijk een overwinning kunt melden, zal de oorlog tegen drugs wel een taboe blijven, zeker bij de politici van tegenwoordig. Heb je ook maar iets gehoord tijdens de politieke debatten? Wees eerlijk: de oorlog tegen drugs is een grote mislukking! Als maar een fractie van het geld besteed was aan onderwijs zouden we in dit land een stuk beter af zijn.”

The House I live in won de Grand Prize tijdens het Sundance Festival in 2012. De documentaire is op 5 oktober in premiere gegaan in Amerika.

Lees ook:Brad Pitt open over strijd tegen drugs
Lees ook:Brad Pitt nieuw gezicht Chanel No. 5
Lees ook:Brad Pitt’s ouders komen bij hem en Angelina wonen
Lees ook:‘Brad Pitt zuipt iedereen onder de tafel’
Lees ook:Brad Pitt krijgt klap in gezicht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>